Gellerup.nu har været på den arabiske privatskole Lykkeskolen for at finde ud af, om alt det der med modersmålsundervisning egentlig er en god idé. Og det ser det ud til!

På Lykkeskolen bliver der nemlig undervist på arabisk og dansk. Men hvordan kan det lade sig gøre? Kan man blive undervist i to sprog  på én gang med gode sproglige og faglige resultater? Svaret er ”ja”.
Arabisk er et fællesprog
Lykkeskolen underviser dagligt mange nationaliteter, og man hører mange sprog flyve rundt på gangene på skolen. Derfor er der et behov for et fællessprog.
”Arabisk er et fællesprog. Vi underviser i klassisk arabisk, som vores elever skal kunne læse, skrive og tale, når de er færdige med niende klasse. Men dansk bruger vi også rigtig meget, for alle fag underviser vi på dansk,” siger Radwan Mansour.
Radwan Mansour har undervist på Lykkeskolen i arabisk blandt andet i knap 18 år, og han tilføjer:
”Vi har fået rigtig gode resultater ved at have arabisk på skoleskemaet. Modersmålet styrker nemlig elevernes evner til at lære et nyt sprog. Desuden kommer eleverne fra Lykkeskolen ud med en kompetence mere end andre elever, da de kan både læse, skrive og tale arabisk. Det er kun en fordel for dem.”
Når der undervises i islam, så undervises der på arabisk, men når der er arabiskundervisning, så bruger de det danske sprog til at snakke om sproget arabisk. Alle fag på skolen foregår altså primært på dansk. Lykkeskolen formår at undervise i både dansk og arabisk, hvilket gør, at mange af eleverne er to- eller flersprogede, som kommer til at gavne dem senere i livet, at de kan skelne mellem to eller flere sprog.
”Her på Lykkeskolen får de gode resultater både fagligt og sprogligt med modersmålsundervisning,” lyder Radwan Mansours konklusion.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.