Sproget bygger broer
På Tovshøjskolen er der ansat tre tosprogslærere. Tosprogslærerne har nemlig fundet ud af, hvordan sproget kan bygge bro mellem skole og hjem og mellem kulturer. Det har givet nogle positive resultater for Tovshøjskolens elever og ikke mindst for deres familier. Viceskoleleder Kirsten Hjortshøj synes, at tosprogslærernes funktion er et vigtigt redskab for skolen, fordi de kan bruge sproget til at bygge broer og øge forældreinddragelsen.
To sprog, to kulturer
På Tovshøjskolen er samtlige elever tosprogede, og blandt eleverne finder man somaliske, arabiske, tyrkiske, polske, rumænske og andre baggrunde. Det gør Tovshøjskolen til en multikulturel institution. Udover den danske kultur, som selvfølgelig også findes på Tovshøjskolen, kan der til tider være udfordringer, som bunder i en forståelseskløft. Det er her, at tosprogslærerne kan komme ind og være tolke og kulturformidlere mellem to sprog og to kulturer.
Viceskoleleder Kirsten Hjortshøj siger: ”Vores tosprogslærere har virkelig stor indsigt i de forskellige kulturer, og de er rigtig gode til at forklare tingene på en måde, så vores elevers familier kan forstå, hvad der sker på skolen, og hvor vigtige forældrene er som ressource for elevernes sproglige og faglige fremgang.”
Kirsten Hjortshøj fortæller også, at tosprogslærere giver eleverne mere ro, idet de kan udtrykke sig på en kombination af deres modersmål og dansk, hvis der er et problem. Der er altså også sociale gevinster for eleverne ved at have tosprogslærere på skolerne, som kan hjælpe med at formidle problemer mellem skole og hjem for eleverne.
De tre tosprogslærere hedder henholdsvis Fowzeya Warda-Enweya, Hassan Mohamed Abdo og Xasan Subagle, og den ene vil fra næste år også blive tilknyttet Søndervangsskolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.