Hvordan får vores børn og unge en god uddannelse og et godt arbejde? Hvordan kan børn og familier få det bedste liv i Gellerup og Toveshøj? Hvordan får vi fortalt om det dejlige liv i Gellerup og Toveshøj, og hvordan kan beboerne bestemme mere i Gellerup og Toveshøj?
Er det spørgsmål, du har ideer, ønsker eller tanker om, er det nu på søndag kl. 14.30, du skal møde op i Foreningernes Hus. Her er der nemlig beboerhøring  om den boligsociale helhedsplan i Gellerup og Toveshøj, hvor beboerne opfordres til at komme med deres input.
Læs artiklen om indholdet af Den boligsociale helhedsplan
Det er ikke meningen, at emnerne skal diskuteres. Der er lagt op til, at beboerne skal have mulighed for at komme med deres tanker, ideer og ønsker. Og alle former for input er ifølge netværkskoordinator i Samvirket, Ulla Bording Jørgensen, velkomne:
”Selvfølgelig kan der være ønsker, vi ikke kan opfylde, simpelthen fordi de ligger udenfor vores rækkevidde. Men vi vil stadig gerne høre, hvad beboerne har at sige, og alle input bliver taget med videre i et samlet billede.”
Beboernes mening tæller
Rent praktisk indledes høringen med en kort præsentation af de planlagte projekter i området inden for de fire kategorier: Uddannelse og beskæftigelse, Børn, unge og familier, Kommunikation og image, og Beboernetværk, demokrati og inddragelse. Herefter er ordet beboernes.
Beboerne inddeles i grupper efter sprog, så der skulle gerne være både tid og mulighed for, at alle kan blive hørt. I grupperne serveres der kaffe, the og snacks, imens beboerne kan komme med deres input. Ikke kun til projekterne, men alle input der har med emnerne at gøre, er velkomne.
Efter mødet, vil den boligsociale chef Henning Winther samle alle inputtene og tage dem med videre i arbejdet med den boligsociale helhedsplan. Og ifølge Ulla Bording Jørgensen bliver der lyttet til beboernes input, selvom man selvfølgelig ikke kan love, at alle ønsker opfyldes:
”For at projekterne skal virke herude, er de nødt til at følge beboernes behov. Derfor er det vigtigt, at vide hvordan projekterne passer ind i livet herude.” understreger hun.
Det er desuden planen, at der skal være en ny beboerhøring om et år.
Hvor og hvornår?
Søndag d. 8. September 2013, kl. 14.30-16.00 i Foreningernes Hus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.