Keld Albrechtsen, næstformand i Brabrand Boligforening vil indkalde Gellerupparken og Toveshøj til et snarligt møde om samarbejdet. Her skal man drøfte den situation, der opstod, da Gellerupparkens afdelingsbstyrelse besluttede at afbryde helhedsplan-samarbejdet midlertidigt.
Keld Albrechtsen siger til gellerup.nu, at han håber på en aftale, så samarbejdet genoptages. Foreningsbestyrelsen vil også tage fat i kommunen for at udrede de uklarheder, Gellerupparken har nævnt.
Han forudser, at der vil komme nye sager, hvor afdelingerne kan blive overtrumfet af kommunen, når helhedsplanen skal realiseres. Det kan ikke undgås, når en overordnet plan skal udmøntes i praktisk arbejde med veje, parker og en række aftaler.
Kan blive kørt over
Der er generelt en god skriftlighed om helhedsplanen, anfører Keld Albrechtsen.
”Men det er jo ikke nogen garanti imod, at afdelingerne vil opleve det sådan, at de ”bliver kørt over”. For kommunen er en stærk part,” erkender han.
”Vi vil støtte afdelingerne i, at aftaler skal skrives ordentligt ned, så alle ved, hvad der er aftalt. Den skriftlighed har der ikke været i sagen om Tinesvejs forlængelse. I den aktuelle sag om Gellerupparkens forbehold risikerede tiden at skride alvorligt, og derfor besluttede foreningsbestyrelsen at ophæve forbeholdet over for vejplanen. Det er Gellerupparken utilfreds med, men de skal huske, at lokalplanen er en ramme, og vi vil arbejde på at skaffe så gode resultater som muligt, når detaljerne skal på plads.”
Kender ikke regel
Keld Albrechtsen har ikke hørt om en regel, som forhindrer beboerne fra Bentesvej i at flytte til en ønsket boligafdeling.
”Vores administration i udlejningen har ikke meldt ind, at nogen af beboerne har oplevet dette,” siger han. Han vil gå til kommunen for at få det klarlagt, og skulle det være tilfældet, ”skal der gøres noget ved det,” som han siger.
”Vi skal sikre, at beboerne har de valgmuligheder, som de er blevet lovet,” understreger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.