I november havde Gellerup besøg af eleverne på Frijsenborg Efterskole i Hammel. Formålet med besøget var at skabe en større forståelse for samfundet, herunder de kulturelle og religiøse forskelle, og ikke mindst for de ligheder, der kan være imellem os.
De unge skal mødes
”Det handler om at få de unge til at mødes og få dem til at opdage, at de faktisk ikke er så forskellige endda. Det er sundt både for eleverne fra vores skole og for de unge herude fra området,” siger underviser fra Frijsenborg Efterskole, Mette Sig Pedersen.
Eleverne overværede blandt andet middagsbønnen i Fredens Moské, og de mødtes med imam Radwan Mansour og elever fra Lykkeskolen for at høre om islam og den betydning, som religionen har for dem i deres hverdag.
Kulturmødet i Gellerup gjorde indtryk på mange af de unge:
”Jeg havde hørt om området igennem medierne, men har altid tænkt, at medierne overdriver historierne. Og det har været spændende at komme herud og se, at det også er sådan. Her er helt bestemt anderledes, men ikke på en dårlig måde,” siger Jane Clausen, der går i 10. klasse på efterskolen.
Kultur-workshops
Efter frokost i Bazar Vest havde efterskolen arrangeret forskellige workshops i samarbejde med borgere og foreninger i Gellerup.
Dans med Ramallaspejderne, street- soccer og parkour i Globus1, tyrkisk madlavning med kvinderne fra Tyrkisk Kulturforening Brabrand, fodbold med ACFC og musik med det kurdiske band Le Diné i Gellerup Kirke var blot nogle af de ting, eleverne kunne vælge imellem, inden dagen sluttede med teaterforestillingen URO ved Opgang2.
Udover at give eleverne et indblik i livet i Gellerup, var formålet med besøget også at fortælle de unge i området, at efterskoler også er et tilbud og en mulighed for dem.
Her kan du læse om Jacob fra Gellerup, der har valgt at gå på efterskole i år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.