De frivillige fra HotSpots beredskab var afgørende for fred og ro, da Ahmed Akkari for nylig besøgte Gellerup. Politiet har derfor inviteret de frivillige og sagt ”tak for hjælpen”.
Politidirektør Jørgen Ilum, Østjyllands Politi, var i spidsen for andre højtstående politifolk, da de frivillige fra Beredskabet i Gellerup blev budt på kaffe og kage og taksigelser, torsdag den 28. november på lokalpolitistationen i Gellerup.
Baggrunden er, at Ahmed Akkari talte på et offentligt møde i Gellerup den 29. oktober. Ved et lignende møde i Vollsmose havde der været optræk til kraftig ballade. For at forhindre noget tilsvarende i Gellerup var mange frivillige fra Beredskabet på gaden sammen med ansatte fra HotSpot og fra Børn og Unge.
Politiets ambassadører
Politidirektør Jørgen Ilum og chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen var helt klare i deres bedømmelse: De frivillige fra Beredskabet var afgørende for, at situationen ved Akkari-mødet ikke udviklede sig og eksploderede i vild ballade.
”Vi vil gerne give udtryk for vores taknemmelighed for den indsats I ydede. Og det er jo ikke første gang, vi har et godt samarbejde mellem politiet og jer. Politiet har brug for borgernes hjælp, og I er i høj grad politiets ambassadører i lokalsamfundet og hjælper med at bygge bro mellem politiet og borgerne,” sagde politidirektør Jørgen Ilum til de frivillige fra flere foreninger i Gellerup.
Han understregede samtidig, at i det danske demokrati er der frihed for alle til at ytre sig og forsamle sig, og at det er politiets opgave på neutral vis at gøre dette muligt.
Tusind tak for hjælpen
”Beredskabet i Gellerup har eksisteret i 10 år som en blanding af kommunens folk og frivillige. Det er helt unikt, og de frivillige vil meget gerne være med,” sagde afdelingsleder i HotSpot, Simon El-Zeinab, koordinator af Beredskabet, der består af 60-70 frivillige fra flere foreninger.
”Ved en anti-islamisk demonstration i Gellerup for nogle år siden fik vi ikke tacklet det godt nok. Men ved Akkari-mødet gjorde vi det på en rigtig måde, og jeg vil sige tusind tak for hjælpen til jer,” sagde chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen til de frivillige.
Efterlyser synligt politi
Flere af de frivillige påpegede, hvor vigtigt det er, at politiet er mere synligt i Gellerup, så betjentene ikke opfattes som fjender. Det blev noteret. Der blev desuden snakket om, hvor vigtigt det er, at man trygt kan henvende sig til politiet.
”Der er mange konflikter i et område som Gellerup. Men vi er neutrale. Vi kan ikke tage parti for nogen, det er vi meget opmærksomme på,” sagde politikommissær Jens Espensen, leder af politistationen i Gellerup. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.