I efteråret har 12 kvikke fritidspatrulje-unge fra Gellerup fulgt en række læringsmoduler og derved gjort sig fortjent til et OCN-diplom i uformel læring. De fik forleden overrakt diplomerne ved en lille fest. Gellerup.nu har talt med nogle af de unge om, hvad sådan et bevis kan bruges til.
Vejen til drømmeuddannelsen
En af dem der fik et bevis, var 16-årige Ahmad H. El-Awad, der bor i Toveshøj. Han har arbejdet i Fritidspatruljen i lidt over et år, hvor han er legeinstruktør for Gellerups 4-12 årige børn, en til to gange om ugen.
Ahmads erfaringer og diplomet skal bruges til at hjælpe ham frem til drømmeuddannelsen som pædagog. Noget han først fandt ud af, han ville være, på grund af hans arbejde med børnene i fritidspatruljen.
Han går i 10. klasse, og bagefter er det hans plan at uddanne sig til pædagogisk assistent på social- og sundhedsskolen. Men drømmen er at blive pædagog, så efter de to år vil Ahmad ind på pædagogseminaret. Han har valgt en anden vej end den traditionelle igennem gymnasiet, fordi han trives med det praktiske arbejde:
”Jeg kan bedre lide at være ude i den virkelige verden end at sidde bag en bog hele tiden. Det er mere relevant end det, man laver på gymnasiet.”
Netop derfor har arbejdet i Fritidspatruljen været en stor fordel for Ahmad, der håber, at beviset vil styrke hans CV i fremtiden. Og så har arbejdet i Fritidspatruljen frem for alt været en vej uden om kriminalitet for Ahmad:
”Jeg synes, det er vigtigt at være et forbillede for børnene. At vi kommer ud og viser dem, at der findes en vej uden om kriminalitet.”
Vejen til Afrika og en ansættelse
En af de andre instruktører, Nurhan Bahani, fortæller, at hun særligt har været glad for modulet om børns leg. Hun har fået brugbar viden om, hvordan hun kan improvisere lege og hjælpe børnene til at finde på nye lege og løse konflikter:
”Jeg kan bruge det til at skrive på mit CV, og hvis jeg på et tidspunkt skal søge ind på en videregående uddannelse, tæller det at kunne vise, at man har gjort noget ekstra."
Og Nurhan får allerede brug for sin erfaring fra kurset i uformel læring og sine mange års erfaring i fritidspatruljen. Til sommer afslutter hun sin HF og tager en måned til Afrika for at arbejde som frivillig på et børnehjem. Det, at hun har været legeinstruktør og fulgt modulerne i uformel læring, betyder også, at hun får mulighed for at prøve kræfter med større opgaver:
”Jeg er blevet gruppeleder for fritidspatruljerne, så der lærer jeg også en hel masse om at tage ansvar og sørge for, at fritidspatruljerne møder på arbejde og håndterer de konflikter, der af og til opstår imellem børnene. Og så har jeg fået job for Helhedsplanen, hvor jeg skal kommunikere til unge i Gellerup,” fortæller Nurhan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.