På Bentesvej 29 ligger Infocentret, der hjælper de beboere, som skal flytte ud, fordi deres blokke skal rives ned.

Her arbejder tre ansatte fra Brabrand Boligforening, og de samarbejder med Beboerrådgivningen, som hjælper folk med at søge lån og boligstøtte. I alt skal beboerne i 172 lejligheder flytte, mens 65 familier vil helt ud af Gellerupparken.

I skrivende stund er over 70 procent flyttet, og de sidste skal være ude senest den 1. juni.

Hanne Thun tager sig af de beboere, som vil flytte internt i Gellerupparken. Nadjatti Himidi rådgiver de beboere, der søger udenfor Gellerup. Det er hovedsageligt studerende, som på denne måde kan komme foran i køen til boliger tættere på byen.
Hvis de unge bor i de såkaldte ungdomshybler, tilbydes de en samlet bolig. Ahmed Mansoura tager sig af alle de praktiske ting og er en stor hjælp ved sprogvanskeligheder.

Hvad ønsker beboerne?
Infocentret informerer og hjælper folk med at flytte. Nogle gange er det svært
at opfylde ønskerne til fremtidige boliger, hvis man har nogle specifikke krav,
som f.eks. at man kun vil bo i stuen i en bestemt blok. Så kan man måske tilbyde en på anden sal i stedet, og folk er som regel tilfredse.

”I starten syntes beboerne, at der var tid nok, til drømmeboligen blev ledig, og de kunne få et tilbud, men efterhånden som tiden nærmer sig, og blokkene bliver tomme, kan man mærke lidt utålmodighed,” siger Hanne Thun.
Det kan gøre ondt
Nogle mennesker, der kommer til infocentret, kan være frustrerede over at skulle flytte. Men Hanne Thun mener, at de er gode til at tackle de ting, som folk kommer med.
”Man skal tænke over, at nogle mennesker har boet i deres lejlighed i 23 år, og derfor gør det lidt ondt på dem at skulle flytte, men vi prøver virkelig at hjælpe dem, så godt vi kan.”

Mange lejligheder som beboerne flytter til, har nyt køkken, og hvor der ikke er nyt køkken, kan beboeren selv bestemme, om de vil sætte nyt køkken op mod en huslejestigning, eller om de vil bibeholde det gamle. En del fravælger nye køkkener, fordi de stiger i husleje.

Travlt hele tiden
Der er officielt åbent to dage om ugen i infocentret, men folk ringer og booker tid, så rådgiverne er travlt optaget hele tiden. Når folk er flyttet, skal der synes gamle og nye lejligheder, afleveres papkasser, overføres aconto beløb og så videre.
”Infocentret har været en succes, som er blevet brugt meget under hele perioden. Vore beboere giver udtryk for, at infocentret har været en god base, og de har brugt os til rigtig mange opgaver. Vi er ikke i tvivl om, at denne form for kommunikation med beboerne er den helt rigtige vej for fremtidige opgaver under helhedsplanen,” siger Hanne Thun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.