Det Arabiske Turismeråd (The Arab Council of Tourism) har i starten af januar kåret min kurdiske by, Erbil (på kurdisk Hewler), til Turismehovedstad 2014 blandt alle arabiske landes hovedstæder.
Link til Erbil 
Turistboom i Erbil
Erbil er forvandlet fra at være en grim ælling til en flot hvid svane. Før krigen mellem USA og Irak (2002-2010) var der ikke mange, der kendte til byen, men efter krigen er byen blevet meget eftertragtet, idet mange erhvervsfolk, turister og backpackers vender horisonten mod et spændende og nyskabende industrifelt i det nye Kurdistan.
Historie
Jeg vil anbefale Kurdistan som rejsemål, for det vil for være en uforglemmelig oplevelse. Byen er i sig selv meget historisk og kulturel på mange punkter. Erbil er meget smuk og bærer præg af sin tidsalder. Byen er ca. fra år 6.000 før Jesu fødsel og er kendt for at være en af de ældst befolkede by i verden. Byen er hovestaden i Kurdistan med et indbyggertal på ca. 1,3 millioner mennesker.
Husk at se
På en ferie i Erbil skal man se Citadellet (kaldes Qallat), der har eksisteret i mere end ca. 6.000-8.000 år. Indtil 2007-2009 har det været beboet af omkring 50 familier. I dag er Citadellet et museum, der både viser byens historie og kultur.
Min oldeforældre, tip-, tiptipoldeforældre har boet i Citadellet. Det siges, hvis man har haft familie boende i Citadellet, kan man kalde sig en "ægte Hewleri".
Erbil er udover Citadellet kendt for den indendørs Bazar, (kaldes Qaysari), som blev bygget under det Osmanniske rige. I Bazaren kan man forsyne sig i diverse tøj-, smykke-, sko-, kryddeributikker. Hver gang min familie og jeg tager på ferie i Erbil, er det et must at tage ned til Bazaren og Citadellet, for de viser byens kulturelle og traditionelle historie.
Minari Choli (betyder tårnet i det fjerne) er ligesom Citadellet antik, meget prestigefuld og historisk. Det er 22 meter højt og kun 1 kilometer syd for Erbils Citadel. Den er bygget i 1128-1138 under the Sultan Mudhaffar Al-Din Called regering.
Sikkerheden i Erbil
Udenrigsministeriet tillader, at danskerne rejser ned til Kurdistan, da sikkerheden er i top.
Der er stor forskel på den sikkerhedsmæssige situation i Kurdistan sammenholdt med resten af Irak. I Kurdistan er der veltrænede regionale kurdiske vagter/politibetjente (peshmarga), som står ved checkpoints for at sikre ro, orden og fred i Kurdistan.
Den kurdiske regering har sat checkpoints op ved de forskellige landes grænser op til Kurdistan og mellem de kurdiske byer er der sat by perimeter (bygrænser).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.