En ny gruppe unge står desværre bag en del af den uro, der er i Gellerup lige nu. Det fortalte Lokalpolitiets leder Jens Espensen på årets første kvartalsmøde i Samvirket:
”Det er blevet forår, og det kan vi mærke på den kriminelle aktivitet. Så lige nu er jeg ikke så glad for at stå her, vi har nemlig nogle udfordringer især i Toveshøj og omkring Bazaren,” fortalte Jens Espensen.
For et år siden var det ellers politiets opfattelse, at kriminaliteten i området var nedadgående.
”I år ser vi en ny gruppe af relativt unge, der skal ud og prøve kræfter med kriminalitet og ballade, og som skaber meget af kriminaliteten, vi oplever nu. Det er en gruppe på 20-25, som laver indbrud og kører på stjålne knallerter. Ældre medborgere er også blevet generet, og det er en af de ting, vi tager meget alvorligt og ikke kan acceptere.”
Indbrud i biler, knallertkørsel og bazaren
Der er lige nu tre primære fokusområder, som politiet i området er særligt opmærksom på. En stigning i indbrud i biler, kørsel på stjålne knallerter og uroligheder omkring Toveshøj og Bazar Vest.
”Lige nu ser vi det højeste antal af indbrud i biler siden 2007 – det har næsten været på niveau med Vejlby-Risskov-Hallen,” siger Jens Espensen med et skævt smil. Politiet tager dog stigningen meget alvorligt og har derfor nedsat en særlig gruppe, der håndterer indbrud i biler og følger grundigt op på hver eneste henvendelse.
Også bazaren har haft problemer med at ’holde orden i eget hus’. Hvilket blandt andet hænger sammen med uroen i Toveshøj. Derfor er der aftalt et møde med lejere af bazaren, borgmester Jacob Bundsgaard og udlejer Olav de Linde, hvor man skal diskutere løsninger, der forpligter både bazaren, kommunen og politiet på en samlet indsats omkring problemerne.
Anmeld knallerter!
I forhold til de stjålne knallerter opfordrer Jens Espensen områdets beboere til at indberette, hvis man ser mistænkelige knallerter parkeret.

”Knallerttyve sover også, og så står knallerterne jo parkeret. Vi vil meget gerne have flere henvendelser fra folk, som ser dem, så vi kan få dem fjernet.”
Brande er stoppet
Sidste efterår blev der påsat en lang stribe brande i området, men det er nu stoppet, efter at politiet tog gerningsmanden på fast gerning, fortæller Jens Espensen. Gerningsmanden, der er kendt af lokalpsykiatrien, er nu sigtet for den konkrete ildspåsættelse og får psykiatrisk hjælp.
I forbindelse med de indbrud i lejligheder, som blev begået omkring jul og i starten af januar, som Jens Espensen refererer til som en indbrudsbølge, har politiet anholdt flere gerningsmænd, der klatrede rundt på altanerne på tredje og fjerde etage.
”Vi blev meget overrasket over at se dem kravle rundt så højt oppe til fare for sig selv. Efter de specifikke anholdelser er vi nu nede på 1-2 anmeldelser om indbrud om ugen, men det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, før vi rammer nul,” mente han.
Trygheden er afgørende
Et andet emne, der fyldte for Jens Espensen på Samvirkets møde, var tryghed:
”Hvad tryghed er kan være forskelligt fra person til person. At jeg føler mig tryg i bazaren betyder ikke, at andre også gør. Folk skal have lov til at stå ved, hvis de føler sig utrygge. Tryghed er relativt. Derfor tager vi det meget seriøst, hvis folk ikke føler sig trygge, lige meget hvem og hvor det er.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.