Hvis du går i Globus1 en lørdag formiddag, vil du se en masse børn spile fodbold og hygge sig. Over 80 er tilmeldt lørdags-fodbold i Madba’ada Idrætsforening, og mange af deres forældre – mest fædre – er med til at bakke op.
Der er noget symbolsk over dette, idet forældrene netop er på ‘banen’ for at bakke deres børn op i deres kommende valg af uddannelse. Madba’ada er en af samarbejdspartnerne i det boligsociale projekt "Forældre på banen", som på kun et halvt år skal arbejde frem mod, at Gellerups forældre bakker deres børn op i deres ønske om en god opvækst og gode uddannelser.
Børn som venner og rollemodeller
Fodbold, og i øvrigt også gerne nogle pigesportsgrene som håndbold, skal altså være med til, at børnene bliver gode venner, at de bevæger sig i ikke-kriminelle miljøer og vil udvikle sig til gode rollemodeller for den næste generation af børn, der vil frem på den positive måde.
Projektlederen er Mahmoud Haibe, og han har travlt i dette halve år, hvor projektet kører som en del af uddannelsesindsatsen, som kaldes Get2Ed.
"Jeg skal komme med resultater, og jeg gør alt, hvad jeg kan for at levere dem," siger Haibe. Hans rolle er at lytte til forældre og bakke deres initiativer op med konkrete arrangementer. 
Forældregruppe inspirerer
Han har fået en forældre-arbejdsgruppe til at inspirere og til at gøre noget af arbejdet. Gruppen er rådgivende og består af 12 medlemmer. Lige er det kun fædre, men lige netop dette handler om kultur, og han ser gerne, at også mødrene kommer med på banen.
Meget handler altså om at sikre nogle positive miljøer for børnene, og sport kan blive anledningen til, at børn på tværs af kulturer bliver gode venner og rollemodeller. Efter en omgang fodbold kan børnene mødes i en lektiecafe – det er i hvert fald planen.
"Samarbejdet med Madba’ada, som er en somalisk idrætsforening, er kun en del af det, som vi gør. Vi er åbne for at lave noget med arabiske og alle mulige andre foreninger," understreger Haibe.
Besøg på skoler
En meget vigtig del af "Forældre på Banens" arbejde er at tage med forældre ud og se på uddannelses-institutioner.
Haibe og hans kollega Ahmad El-Ahmad har således haft grupper af forældre (fædre) på besøg på både Langkær Gymnasium og Aarhus Tech. Næste besøg midt i maj gælder Aarhus Købmandsskole.
Hjemme i Det boligsociale Sekretariat har der 12. april været en uddannelsesaften, hvor ideen med "Forældre på banen" blev drøftet, og der blev diskuteret ungdomsuddannelser, forældreroller, fritidsliv, forebyggelse af kriminalitet og meget andet. 15 forældre deltog i mødet.
Vil du deltage?
Er du forældre og vil gerne være med? Kontakt Haibe på tlf. 2762 eller mail maha@bbbo.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.