Kurdernes historiske fortid bliver hvert år afholdt med en ceremoni. Det er 26 år siden massakren fandt sted mod kurderne. I marts deltog over 75 gæster i en mindehøjtidighed om datidens grusomme tab på kurderne – kaldet Anfal. Det foregik i Foreningernes Hus i Gelllerup

Mange af gæsterne holdt en lille tale om deres kendskab til Anfal og om fremtidens Kurdistan. Alle gæster husker det tab, som kurderne igennem tiden har mistet. Tabet er eksempelvist et symbol på, at kurderne skal stå stærkere sammen for at vise, at de er et mangfoldigt folk, og at de kan konfrontere deres nabolande i at få et selvstændigt Kurdistan.

Mange husker billedet af familiefaderen Omar Ghawer, som blev en helt, fordi han ville ofre sit liv for sit spædbarn under Saddam Husseins giftangreb. Han faldt over dørtærsklen med spædbarnet i favnen og mistede livet – ligesom 5000 andre mænd, kvinder og børn. De overlevende var 10.000 hårdt sårede kurdere fra byen Halabja. Mange af disse overlevende blev traumatiseret.
Ved mindehøjtideligheden læste Parwa Abdulla et digt op om Halabja og Kurdistan, skrevet til mindehøjtideligeheden.

Læs mere om Anfal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.