Først var der fem, så blev to sorteret fra, og til september er der lige netop det ene forslag til bypark, som skal realiseres og forandre Gellerup over de næste ti år.
Tre teams er altså gået videre i konkurrencen om den 100 mio. kr. dyre bypark, som skal løbe som et bånd fra sydenden af Gellerupparken og op til starten af Hasle Bakker. De tre teams har i april måned fået ekstra inputs fra beboere og ansatte, og dem skal de bruge til at forbedre deres projekter til de endelige forslag. Dommerkomiteen skal finde den endelige vinder i september.
De tre teams er Tegnestuen Vandkunsten, MASU Planning og SLA A/S. Deres forslag har været vist frem i City Vest, og her i maj kan de ses på Helhedsplan Gellerups kontor på Gudrunsvej 78 og hos Brabrand Boligforening på Rymarken 2.
Forslagene til bypark har arbejdet meget med at give oplevelser til beboerne og samtidig skabe tryghed og sammenhæng mellem de enkelte parkområder. Der er æbleplantager, sportsarealer, torvemarkeder, ophold og leg, snirklede stier, fitness-udfordringer og meget mere.
Anlægsarbejdet går i gang i 2015. Brugere og foreninger vil igen blive inddraget i forbindelse med de konkrete udformninger af legepladser, sportsarealer mv.
Byparken realiseres af Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune i samarbejde med Realdania.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.