I tirsdag havde Gellerup besøg af den anerkendte amerikanske samfundsprofessor Robert Putnam fra Harvard Universitet i USA. Besøget var planlagt i forbindelse med et arrangement på Aarhus Universitetet, hvor professoren er en af hovedtalerne.
En rigtig professor
I sit jakkesæt med guldknapper i ærmerne, stribet slips og en læderattache lever Robert Putnam op til forestillingen om en professor, da han om eftermiddagen ankommer til Livsværkstederne i City Vest. Her starter rundturen i Gellerup, der i løbet af eftermiddagen og aftenen skal omkring Gellerup kirke, Cirkus Tværs, Kontaktstedet, ACFC, Foreningernes Hus og Bokseklubben.  
Under vejs har Robert Putnam et observerende blik og stiller mange spørgsmål, hvis svar han jævnligt noterer ned i sin mappe. Da snakken sporer sig ind på Gellerup som et udsat boligområde, med de problemer det rummer, er han især interesseret i at få afklaret hvilke ’symptomer’, der kan ses i området:
”Ikke arbejdsløshed eller PTSD, det er ’diagnoser’, men hvordan kommer det til udtryk, hvordan opfører folk sig, hvad gør de helt konkret,” vil han gerne vide.  
På tværs af grupper
Robert Putnam er især kendt for sin bog, ’Bowling Alone’, der handler om hvad, der får et samfund til at hænge sammen. Og hvad, der kan være udfordringerne, især hvis befolkningen er mangfoldig og multikulturel.
Derfor er Robert Putnam, hans viden og studier interessant for et område som Gellerup, mener Henning Winther, der er leder af den boligsociale indsats i afdeling fire og fem:
”En af hans pointer er, at folk har naurlig tendens til at gruppere sig. Og det skal ikke gøres til et problem. Men det kan have stor værdi for lokalområder som Gellerup, at der kan dannes bro mellem grupperne, for eksempel, at man kan være del af den somaliske eller arabiske gruppe i Gellerup, men samtidig spille på et fodboldhold og være en del af en anden gruppe, hvor både somalier og arabere kommer,” siger Henning Winther.
”Det er den brobyggende tanke, vi alle bør kunne se fordelen i,” mener han.
Robert Putnams besøg i Gellerup skulle give ham kendskab til området i forhold til at kunne svare på og diskuterer områdets problemstillinger under det overordnede tema om ’Tryghed’ til arrangementet Matchpoint Seminar på Aarhus Universitet den 22-24 maj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.