I morgen søndag ankommer fire unge palæstinensere fra Ramallah til lufthavnen i Billund, og de næste 14 dage befinder de sig i Aarhus.
De skal mødes med unge i blandt andet Gellerup og Bispehaven, og da de hver især er i gang med uddannelser, vil de fremstå som gode rollemodeller og give inspiration til at gøre en større indsats for at få en uddannelse.
Aftenskolen FO-Århus har inviteret de fire rollemodeller, især fordi man her er meget optaget af Aarhus-målsætningen om, at 95 procent af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Det kniber i udsatte områder som Bispehaven og Gellerup, og derfor håber de fire at kunne gøre en forskel.
Det er to unge mænd og to unge kvinder på 16-19 år, der kommer. Den ene – Asar Aradat – var her også for et år siden. De fire er:
Asar Jaradat: 16 år og gymnasieelev i en kristen skole i Ramallah, skal fortsætte med IB-uddannelse. Er med i Ungebyrådet i Ramallah, underviser i ”creative writing” på Ramallah Bibliotek, er med i en dukketeatergruppe og i opstarten af en kulturel salon. Hun har været på udvekslingsbesøg i Frankrig og besøgte Aarhus i juli-august sidste år.

Mohammad Abd Rabu: 17 år og gymnasieelev i en tysk skole i Ramallah. Han har før deltaget i udvekslingsbesøg i Europa, bl.a. i Tyskland, og han er aktiv som frivillig i flere foreninger.

Rami Sultan:
18 år og studerende ved Al Quds Universitet. Han har taget studentereksamen fra ”Ecole des Freres”, hvor han i tre år var med i elevrådet. Han har været aktiv som spejder, har spillet basketball og er nu frivillig i flere organisationer.

Jana Jaradat:
19 år, har taget studentereksamen fra et kristent gymnasium i Ramallah og studerer nu jura på Birzeit Universitet. Hun har været med i Ungebyrådet i Ramallah og har været frivillig i flere organisationer. Hun har været på udvekslingsbesøg i Frankrig.
De fire unge fra Ramallah vil under deres ophold i Aarhus blive modtaget på rådhuset af kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad. De skal mødes med unge på flere skoler i Aarhus Vest, og desuden skal de mødes med og lave fælles aktiviteter med børn og unge i Unge4Unge, Ugirls, Ramallah Spejderne, Arabisk Dansk Kulturhus og Cirkus Tværs.

Ønsker I et møde?
Der er mulighed for, at de fire unge kan mødes med andre unge i Gellerup-området i forskellige sammenhænge. De vil være i Aarhus fra 3. august til 17. august.
Hvis nogen ønsker et møde med de fire, kan man kontakte Ole Jessen, som er knyttet til FO-Århus i dette projekt. Det kan ske på ojglobal@gmail.com eller tlf. 5124 4810.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.