Borgmester Jacob Bundsgaard (S) bør sikre, at byrådet ikke blander sig i byggesagen om en moské i Gellerup. Og moskéen skal ikke tages som gidsel for helhedsplanen.
Det siger næstformand Keld Albrechtsen i Brabrand Boligforening forud for mødet på mandag om placering af moskéen. Her mødes de muslimske foreninger med borgmesteren.
Politikere skal ikke blande sig
Flere placeringer har været i spil, og Keld Albrechtsen håber ikke, at der går politik i den administrative behandling af en fremtidig byggesag. Før byggesagen kan behandles skal der være en lokalplan, som politikerne skal vedtage.
"Sagen bør behandles nøjagtig lige som alle andre byggesager. Hvis brugen af en grund kan indgå i Gellerup, så skal boligforeningen ikke blande sig i, om grunden bruges til en butik eller en religiøs bygning," siger Keld Albrechtsen.
Det gælder for alle foreninger i vores afdelinger.
"Hvis aktiviteterne tjener et lovligt formål, så blander vi os ikke. Hvis byrådet ikke vil have en moské, så kan boligforeningen ikke gøre noget. Men jeg håber ikke, politikerne blander sig i sagsbehandlingen," siger Keld Albrechtsen.
Vi har ikke svigtet
Han kan ikke følge Afraj Rachids kritik og mener ikke, at boligforeningen har svigtet i moské-sagen.
"Vi har hjulpet moské-foreningen i praktiske drøftelser om placering, og boligforeningen vil sælge et areal, hvis det skulle blive aktuelt. Men jeg forstår godt, at nogle beboere er frustrerede i debatten om moskéen," siger Keld Albrechtsen.
Det er forkert, når V og K i byrådet siger, at helhedsplanen ikke gør det muligt at placere en moské her, fastslår næstformanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.