Blandt Bazar Vests spændende forretninger, hvor stærke krydderier og farverigt tøj lyser op, ligger Jobbutikken. Her har Jobcenter Århus en åben butik, hvor alle borgere kan henvende sig.

Og hvad kan du så købe i Jobbutikken? Købe er ikke det helt rigtige udtryk, for alt er gratis. Job forhandles  ikke direkte, men det er et rigtig godt sted at gå hen, hvis du vil forbedre dine chancer for at få arbejde. Eller hvis du bare vil videre med dit liv.

Skal du have hjælp og rådgivning i forhold til at søge arbejde, få kontanthjælp og andre offentlige ydelser, sidder Lubov Burgr og Michael Krag Jensen klar:

”Vi er virksomhedskonsulenter og kender systemet og reglerne.  Vi har kontakt til flere forskellige virksomheder, hvor du kan komme i praktik. Og vi kender alle de tilbud, der er til ledige i Århus,” udtaler Lubov Burgr.

Tilbud for unge under 30
Er du under 30, er du også meget velkommen. Michael Krag Jensen har ud over sit arbejde i Jobbutikken et andet projekt, hvor han hjælper unge under 30. ”Det er ikke forpligtende at komme. Har du bare brug for en at snakke med, så kom forbi,” siger han.

Det er vigtigt for medarbejderne i butikken at være der, hvor borgerne er. Derfor er butikken placeret i Bazaren.

”Jeg går meget gerne rundt og snakker med folk i bazaren. For mig er det lige så vigtigt som at sidde bag computeren,” fortæller Michael Krag Jensen.

Så går du med et af følgende spørgsmål:

  • Hvordan får jeg kontanthjælp?
  • Hvor kan jeg søge arbejde?
  • Hvordan skriver jeg en ansøgning?
  • Hvordan laver jeg et CV?
  • Hvad er Jobnet?
  • Hvilke virksomheder kan jeg komme i praktik i?
  • Hvilke uddannelser findes der i Danmark?
  • Hvordan starter jeg på en uddannelse?
  • Er der et tilbud til mig, selvom jeg ikke kan arbejde eller uddanne mig lige nu?
  • Jeg vil gerne videre, men ved ikke hvordan?

…Så er Jobbutikken det helt rigtige sted at henvende sig. Jobbutikken har åben kl. 11-14 tirsdag og onsdag, og kl. 13-17 torsdag.

Torsdag er Essi Dehno også i Jobbutikken. Han er misbrugskonsulent, og hjælper og vejleder borgere med misbrug.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.