Beboerne vil føle sig snydt, hvis moské-sagen ender med, at de ikke får en moské i Gellerup. Og afdelingsformand Helle Hansen forstod deres frustrationer, da der var afdelingsmøde i Globus1 i aftes. De politiske udmeldinger tyder nemlig på, at der på rådhuset arbejdes på at udelukke Gellerup som mulighed.
"Jeg er ikke muslim, men jeg er akkurat lige så skuffede som jer," sagde hun henvendt til det muslimske flertal blandt de fremmødte beboere. Og så kom hun ellers med en markant kritik af politikerne, i særdeleshed Socialdemokraterne.
"Jeg er meget skuffet over Socialdemokraterne. Jeg har som det seneste hørt, at  der ikke kommer nogen moské i Gellerup, men måske på Bautavej. Jeg synes ikke, at muslimerne er blevet behandlet pænt af byrådet indtil videre," sagde hun.
S kunne stå fast
Når hun kritiserer S – og ikke V og K, der flere gange har truet med at træde ud af helhedsplanen, hvis der kommer en moské i Gellerup – så hænger det sammen med, at de borgerliges modstand ikke overrasker – det gør til gengæld Socialdemokraternes ønske om at føje de to partier i deres ønske.
Helle Hansen mener, at S bare kunne stå fast på, at Moskéforeningen bør have ret til at købe en byggegrund i Gelleruppparken, og accepteret, at V og K så ikke længere deltager i helhedsplanen.
De beboere, der tog ordet omkring moské-sagen, var meget hårde i deres vendninger. Shamir Hussein sagde det sådan:
"Vi bliver lovet gang på gang, at vi får en moske. Man fortæller også altid, at vi har religionsfrihed, men vi bliver snydt og snydt og snydt."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.