Det kaotiske afdelingsmøde i Gellerupparken i mandags var blot et af flere kendetegn på, at der i øjeblikket er en tillidskrise mellem beboerne og de, der har besluttet helhedsplanen.
De mange beboere, der i årevis har kæmpet for at få en moske i Gellerup, og som følte, at de kom nærmere målet ved at stemme ja til helhedsplanen, de er meget skuffede i dag.
Det siger flere kilder til Gellerup.nu, og afdelingsformand Helle Hansen luftede også sin frustration efter afdelingsmødet. Nogle mener, at kommer der ikke en moske i Gellerup, vil beboernes samarbejdsvilje over for myndigheder og professionelle i området blive lagt død. I sidste ende kan det betyde, at de kommende 1000 kommunale arbejdspladser ikke vil blive hilst velkommen af beboerne. Eksempelvis.
Bundsgaard: Forkert opfattelse
Det forstår byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S) ikke. Til JP Århus siger han:
"Det er en forkert opfattelse, hvis man har troet, at man ved at stemme ja til helhedsplanen samtidig har øget muligheden for at bygge en moské. Det er der intet belæg for i helhedsplanen."
De fleste beboere mener det modsatte af borgmesteren. De fik at vide, at hvis de stemte nej i 2011, ville der ikke være nogen chance for en moske. Men at hvis de stemte ja, så var det op til moskéforeningen at finde og købe en byggegrund, hvorefter et byrådsflertal kunne vælge at lave en lokalplan for området.
Den grund har Moskéforeningen fundet, men da Venstre og Konservative derefter har truet med at trække opbakningen til Helhedsplanen, mente borgmesteren, at der i stedet skulle findes en placering uden for helhedsplanen til en moské.
Nej tak til Bautavej
Det blev til et forslag om en placesring på Bautavej, men Moskéforeningen har sagt, at det ikke er en god løsning. Det er ikke bedre end de nuværende bedesteder i kældre og fabrikslokaler, mener den.
Derfor mener mange beboere, at der er begået løftebrud, og at de blev lokket til at stemme ja til helhedsplanen under falske forudsætninger.
Metyn Aydin, som har været meget aktiv i Moskéforeningen og har været med til at tegne skitser af en moské på arealet ved siden af Nordgårdhallen, har nu valgt at trække sig. Han tror ikke længere på en acceptabel løsning, og til JP Århus siger han, at beboerne er blevet markant mere skeptiske over for helhedsplanen.
Rabih forstår beboerne
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad – selv beboer i Gellerup – forstår godt, at nogle beboere er frustrerede:
"Op til afstemningen fik folk at vide, at helhedsplanen ville gøre det nemmere at få en moské, men fordi nogle i byrådet blander tingene sammen, ser det ud, som om helhedsplanen står i vejen for moskéen. Vi har brug for en politisk tilkendegivelse af, at de to ting skal holdes adskilt," siger han til JP Århus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.