Gellerup, og alle andre udsatte områder, er i flere omgange blevet kaldet en ghetto. Det vil de gøre op med, og derfor stod personer fra afdeling 4 og 5 onsdag og pyntede gangbroen over Edwin Rahrs Vej med tyl.

”Det er rigtigt godt”
Rækværket på gangbroen bliver beklædt i regnbuens farver, da Gellerup vil kendes som et regnbueområde og ikke en ghetto.
Finn Herskind, der er i bestyrelsen i afdeling 5, var en af dem, der deltog i opsætningen af regnbuen. ”Jeg synes, at det er rigtigt godt. Vi vil gerne kendes som et regnbueområde og ikke et særligt udsat boligområde,” siger han og fortsætter: ”Vi vil også bruge regnbuen til at overbevise folk om, at det ikke er slemt at bo herude.”

Vinderne har regnbuefarverne
Helle Hansen, afdelingsformand i Gellerupparken, var også med til at lave regnbuen. Som Finn Herskind siger hun, at Gellerup skal være et regnbueområde i stedet for en ghetto, og der er en særlig grund til, at man netop laver regnbuen på gangbroen: ”Vinderne af byrumskonkurrencen har i deres forslag regnbuefarver med, så det her kan opfattes som en teaser.”

Udover sammenhængen med byrumskonkurrencen og beklædningen af gangbroen, er der også en anden grund til, at det netop er regnbuens farver, der bruges: ”Der er en masse symbolik i regnbuen, og den viser blandt andet mangfoldighed, som er en vigtig ting.”

Vinderen af byrumskonkurrencen blev SLA Landskabsarkitekter. Der er afsat 100 millioner til byparken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.