Vi fortalte i går om Sohaib El-Qasimi, som er murer og måtte kæmpe for at komme ind i faget. I dag ser vi på sagen fra arbejdsgiverens side.

Poul Erik Christensen er Sohaib El-Qasimis arbejdsgiver. Han har aldrig spekuleret nærmere over, at Sohaib har en anden etnisk oprindelse end dansk – det har i hvert fald aldrig været et problem. Tværtimod, kunne man sige.

”Nogle unge mennesker er ikke vant til at arbejde selvstændigt, de er simpelthen ikke arbejdsmodne. Med Sohaib er det noget andet. Jeg kan mærke, at han er blevet godt opdraget, han er voksen og har sine egne meninger,” siger Poul Erik Christensen, som har otte murersvende og et par lærlinge.

Etnicitet spiller ingen rolle
For ham spiller etniciteten ingen rolle: ”Jeg har aldrig vurderet folk ud fra, hvordan de ser ud, men hvordan de arbejder. Joe, hvis de har ekstreme piercinger og andet, som kan skræmme kunderne, men ikke ud fra hudfarven. Det vigtigste er, at de kan tale med kunderne, så de skal kunne sproget godt,” fortæller Poul Erik Christensen.

Han har dog oplevet et par kundereaktioner: ”Jeg havde en ansat, han var rigtig ’sort’. Så blev jeg ringet op af en kunde, som ville have at vide, hvem F** jeg havde sendt ud til ham. Jeg svarede: ’Bare rolig, han er pæredansk!’”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.