Nye køkkener i Gellerupparken er i for dårlig kvalitet. Driften indrømmer, at det er et problem.

I Gellerupparken har mange stadig deres gamle køkken, fra da bebyggelsen blev bygget i 1970’erne. Inden for de seneste 4-5 år har folk dog kunnet få nye køkkener, mod at de selv betaler af på dem over huslejen. Det tager 10 år, inden de er betalt. Det er flotte køkkener, men de holder desværre ikke nær så længe som de gamle robuste trækøkkener.

Kaltumo Guraa Ahmed flyttede ind i en lejlighed med et fire år gammelt køkken. Man kan se på køkkenet, at det ikke er i god stand. Lågerne sidder løst, og hvis man prøver at skrue dem på igen, smuldrer træet.

Hun havde først selv forsøgt at skrue dem fast, men da det ikke lykkedes, ringede hun til driften, som kom, men de kunne heller ikke forhindre, at træet smuldrer. Hun er lidt træt af, at køkkenet ikke er i bedre stand. Derfor har vi prøvet at få svar fra driften.

Køkkenbord i stykker efter et år
Jeg bor selv i Gellerupparken og fik nyt køkken for ca. et år siden. For ca. to måneder siden var den gal med mit køkkenbord. Da jeg kom hjem efter en ferie, kunne jeg pludselig ikke åbne skabet under vasken. Det viste sig, at den del af bordpladen havde udvidet sig, og skabslågen kunne derfor ikke åbnes.

Jeg gik op til driften, der henviste mig til Hushjælpen, hvor jeg har købt køkkenet. De ville komme og se på det inden for to uger. Da der var gået præcis to uger, kom der en og reparerede det. Han skar lidt af bordet, limede og lakerede det. Jeg var absolut ikke tilfreds. Inspektør Peter Sørensen gav mig ret. Hvis en bordplade er i stykker allerede efter et år, skal den skiftes.

Nu har jeg fået den skiftet, men af boligforeningen.

Peter Sørensen udtaler, at de godt ved, at køkkenerne ikke er nær så holdbare som de gamle køkkener, men han mener ikke, at de er af dårlig kvalitet: "Beboerne er glade for hushjælpen."

Tre firmaer at vælge imellem
Beboerne i Gellerupparken har tre mulige køkkenfirmaer, hvorfra de kan købe køkkener. Det er Hushjælpen, Vordingborg Køkkenet og HTH. Mange beboere vælger Hushjælpen, fordi de ifølge Peter Sørensen har nogle specielle udskæringer og f.eks. glas i lågerne, som falder i beboernes smag.

Peter Sørensen siger, at de har haft nogle problemer med bordplader fra Hushjælpen, men fordi det ikke altid er til at se, om det er selvforskyldt af lejeren eller en fabrikationsfejl, kan de ikke påføre Hushjælpen den udgift.

”Hvis der er et problem med køkkenet, kan man altid kontakte driftskontoret, som så vil sende en ud og tilse skaden,” fortæller Peter Sørensen. Hvis skaden kan henføres til leverandøren, vil man kontakte dem for at udbedre skaden, men hvis lejeren selv har været årsag til skaden, sendes regningen til lejeren.

Driften har oplevet, at lejeren selv har ødelagt køkkenet. Det kan f.eks. være ved at bruge skufferne som trappe og ved, at beslag er rykket helt ud af skabets korpus. Her kan man ikke laste køkkenfirmaet, og her må driften selv udbedre skaderne. Her kan man så opfordre folk til at passe på deres køkkener og kontakte driften, hvis der er problemer, inden man selv prøver at udbedre skaderne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.