Måske er det ikke ’kun’ et beboerhus og bibliotek, som skal bygges på Verdenspladsen ved Bygaden midt i Gellerup. Flere parter er kommet på banen, og nu går tankerne i retning af et stort ”kultur- og bevægelseshus”. Det vil ske, hvis sport, svømning og højskole bliver draget med ind i planerne.
Programleder i Brabrand Boligforening, Kristian Bjerring Lauritsen, oplyser, at programbestyrelsen i boligforeningen og Aarhus Kommune på torsdag skal tage stilling til, om der skal laves et forprojekt på dette spændende, men også komplicerede projekt. Eller om man skal holde sig til det allerede besluttede: et beboerhus og foreningshus, som også indeholder bibliotek.
”Der er penge til at bygge en flot plads og et beboerhus med foreningslokaler, og kommunen vil gerne lave et bibliotek/community center i forbindelse med beboerhuset. Vi ved desuden, at Gellerup Højskole har en fondsansøgning ude til en science højskole. Gellerupbadet trænger meget til renovering, og Nordgårdhallen kan på grund af nye veje heller ikke blive liggende. Det har fået parterne til at undersøge muligheden for at supplere beboerhus og bibliotek med  et kultur- og bevægelseshus,” siger Kristian Lauritsen.
Hvis programbestyrelsen siger ja til at arbejde med et forprojekt på dette grundlag, venter der et kompliceret arbejde med jura, økonomi og funktioner for at få de mange parter til at nå sammen i et stort hus. Det skal eksempelvis sikres, at beboerhus og foreningshus har egne ”private” zoner, men også fælles-zoner sammen med husets øvrige brugere.
Uret tikker for Foreningernes Hus
Men en anden deadline tikker: Foreningernes Hus er indtil videre kun sikret bevilling til og med i år, og Gellerupparken kan heller ikke vente i årevis på et beboerhus, så øvelsen går også på at kunne skrue et projekt sammen, som gør det muligt at bygge beboerhus, bibliotek og foreningshus så tidligt som overhovedet muligt.
Det er meningen, at beboerhuset og Foreningernes Hus er klar til åbning midt i 2017.
En stor ”joker” er økonomien, idet der skal skaffes mange penge til visionen om et stort bevægelseshus inklusiv et renoveret Gellerupbad, og til højskolens planer. Flere fonde er dog interesserede i at støtte disse funktioner, og i kommunen er der optimisme med hensyn til at nytænke svømning, wellness og bevægelse i Gellerup.
Så nu hedder det ikke kun ”Verdenspladsen”, men ligefrem ”Verdensrummet”… 
Gellerup.nu vil inden længe beskrive de enkelte elementer i den storstilede vision.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.