Venstre i Aarhus har – på linje med De konservative – besluttet at forlade Helhedsplanen. Der er fortsat flertal for Helhedsplanen, som derfor kører uændret videre, men de to borgerlige partier skyder efter borgmesteren for at tillade en moské på Bautavej.
Det er alt for tæt på Gellerup, mener også Venstre, der siger, at borgmesteren skaber usikkerhed om Helhedsplanens virkeliggørelse ved at have sagt ja til et kompromis-forslag om placeringen på Bautavej.
Bünyamin Simsek skriver på sin Facebookside blandt andet:
"Forudsætningerne for vores underskrift på Helhedsplanen er ændret. Og derfor trækker vi nu vores støtte. Da vi med den tidligere borgmester forhandlede os frem til en aftale, var det med et klart krav fra Venstre om, at et stort mosképrojekt ikke kunne placeres i nærheden af Gellerup. Nu har Jacob Bundsgaard alligevel sagt ja til en placering tæt ved Gellerup, og derfor kan vi ikke længere være en del af aftalen."
Placeringen på Bautavej er godkendt af Forbundet af Islamiske Foreninger, og den var et kompromis, da der ikke var politisk opbakning til en moské midt i Gellerup.
Bautavej-placeringen er ca. 800 meter den del af Gellerup, som ligger tættest på. Tilsvarende bliver placeringen ca. 200 meter fra Bispehavens nærmeste blok.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.