Det bliver et helt forandret område af Gellerup, når Ungdomsbyen, de kommunale arbejdspladser og måske også Brabrand Boligforening rykker ind på hver sin side af den kommende bygade.
Det er velkendt, at Ungdomsbyen skal bygges, hvor den nuværende blok A10 på Bentesvej og Blok A9 på Lottesvej ligger. Altså vest for Bygaden. Og at kommunen bygger op mod 1000 arbejdspladser på østsiden.
Men det er nyt, at Brabrand Boligforening overvejer at placere sin administration tæt på ungdomsbyen, ud mod Edwin Rahrs Vej.
For to år siden flyttede boligforeningen fra ”Den hvide gård” på Gudrunsvej på grund af pladsproblemer, og de lejede kvadratmeter på Rymarken er tænkt som midlertidige. Og at boligforeningen gerne vender tilbage til Gellerup i forbindelse med helhedsplanen. Dog er der også andre placeringer i spil.
”Vi vurderer en placering på hjørnet af Bygaden og Edwin Rahrsvej som meget velegnet, både set i forhold til alle Brabrand Boligforenings afdelinger, men også i forbindelse med at være med til at skabe bykant langs Bygaden,” siger Brabrand Boligforenings projektchef Ole Bech Jensen.
Markante byggerier
I løbet af i år flytter beboerne ud af de to boligblokke, idet de har fået tryghedsgaranti til at finde en anden bolig, og desuden tømmes Hejredalskollegiet, som Aarhus Kommune ejer og vil rive ned. Det betyder, at i starten af 2016 vil blokkene og kollegiet blive revet ned, og byggeriet på arealet kan gå i gang.
Ole Bech Jensen siger, at byggerierne i området bliver markante i bybilledet. Kommunens bygning bliver på hele 6-8 etager, hvor stueetagen bliver tilgængelig for offentligheden.
”Vi vil også gerne sætte nye normer for, hvordan en ungdomsby kan se ud, og det kunne være spændende, hvis vi kan lave et tematisk byggeri med unge og iværksætteri ned langs noget af Bygaden,” siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.