Mandag aften var der åbent hus i Fredens Moske for alle og enhver, som ikke har kendskab til en moske. De kunne få en rundtur i den største af de mere end 10 moskeer, der er i Aarhus.
Tommy Nielsen, folketingskandidat for Socialdemokraterne i Vejle, står bag ”Måske Moske”-kampagnen, som lægger ud i Gellerup:
”I Fredens Moske har jeg startet en kampagne, hvor jeg i samarbejde med en række moskeer i Jylland åbner moskeerne og inviterer ikke-muslimske borgere indenfor til dialog og åbenhed,” siger Tommy Nielsen.
”Så kan de få et bedre indblik i, hvad der sker i en moske. Jeg tror, at nogle danskere er skræmt over at nærme sig en moske efter det,  der er hændt i københavn,” mener Tommy.
Besøg fra Randers
To af de besøgende, som kommer fra Randers, er Thomas Koitzsch og Rune Weinreich, som kalder sig ”konspirations-nørder”. De udforsker alle mulige hændelser, blandt andet World Trade Center-katastrofen. De er i gang med undersøge de hændelser, der er sket i København.
De kom for at høre og se en moske, for de havde aldrig været i en moske. Vi syntes det lød og så meget spændende og lærerigt, for vi kommer jo helt fra Randers, så det var helt bestemt turen værd,” siger de to ”nørder”.