Mandag aften var der åbent hus i Fredens Moske for alle og enhver, som ikke har kendskab til en moske. De kunne få en rundtur i den største af de mere end 10 moskeer, der er i Aarhus.
Tommy Nielsen, folketingskandidat for Socialdemokraterne i Vejle, står bag ”Måske Moske”-kampagnen, som lægger ud i Gellerup:
”I Fredens Moske har jeg startet en kampagne, hvor jeg i samarbejde med en række moskeer i Jylland åbner moskeerne og inviterer ikke-muslimske borgere indenfor til dialog og åbenhed,” siger Tommy Nielsen.
”Så kan de få et bedre indblik i, hvad der sker i en moske. Jeg tror, at nogle danskere er skræmt over at nærme sig en moske efter det,  der er hændt i københavn,” mener Tommy.
Besøg fra Randers
To af de besøgende, som kommer fra Randers, er Thomas Koitzsch og Rune Weinreich, som kalder sig ”konspirations-nørder”. De udforsker alle mulige hændelser, blandt andet World Trade Center-katastrofen. De er i gang med undersøge de hændelser, der er sket i København.
De kom for at høre og se en moske, for de havde aldrig været i en moske. Vi syntes det lød og så meget spændende og lærerigt, for vi kommer jo helt fra Randers, så det var helt bestemt turen værd,” siger de to ”nørder”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.