Unge i Gellerup har i det seneste halve år haft mulighed for at deltage i udendørs træning. Projektet er stiftet af 22-årige Engin Erkus, som til dagligt laver projektorienteret arbejde i sit sabbatår, indtil han starter på universitetet.
Engin er derudover også træneren ved GWG, som står for Ghetto Workout Gellerup. Hver uge samles de unge to eller tre gange for at træne i fællesskab på det nye træningsanlæg, som er stillet op ved Klubberne i Gellerup. Træningen er baseret på en form for styrketræning med egen kropsvægt.
”Træning med egen kropsvægt er den naturlige tilgang til styrketræning, da kroppen selv ved hvor grænsen ligger,” fortæller Engin Erkus. ”I fitnesscentret kan man altid tage mindre i vægt, mens man ved træning med egen kropsvægt ikke kan pille ved sin egen vægt.”
Spredte sig fra New York
“Ghetto Workout Gellerup var en ide, der startede inde i mit hoved, og i dag er den en realitet,” fortæller Engin. ”Denne form for styrketræning med egen kropsvægt er udsprunget i områder som Brooklyn og Harlem i New York, USA.
Derefter har den spredt sig til hele verden, herunder i Gellerup.”
Den 30. maj er den officielle åbning af GWG’s træningsanlæg, hvor de unge vil fremvise træningen, med Engin Erkus i spidsen. “Tanken med GWG er at tiltrække unge for at undgå uønsket færden i området. På den måde kan styrketræningen styrke de unges positive adfærd,” fortæller Engin. Træningsanlægget er designet af Engin Erkus, og midlerne til parken er givet af Aktiv Aarhus Puljen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.