Lokalpolitiet leder efter ulovlige knallerter – men betjentene kan ikke finde dem. Det er ikke betjentene, der laver dårligt politiarbejde, men udtryk for, at der nu er meget få stjålne og udborede knallerter. Der er samtidig folk, der fortæller politiet, hvor de få ulovlige kan findes.
På Samvirkets kvartalsmøde tirsdag nævnte politikommissær Jens Espensen dette som et eksempel på nye, rolige tider i Gellerup, en udvikling, som har været undervejs nogle år. Den positive udvikling handler naturligvis også om færre anmeldelser af vold, indbrud og så videre.
”2015 er indtil videre det mest stille år, jeg kan huske, og statistikken bakker mig op. Jeg tør godt sige nu, at vi er på rette vej. Det lange seje træk, som vi indledte i 2007 med samarbejde med jer i lokalsamfundet, har vundet indpas.
Udfordringen bliver at holde fast i det forebyggende arbejde,” sagde han.
”Omkring de udsatte unge har vi et godt samarbejde med socialforvaltningen. Unge under 15 er en særlig udfordring, fordi det kræver forældrenes accept, at vi arbejder med dem. De kriminelle over 15 år skal selvfølgelig håndteres – eller også skal de giftes,” sagde han til stor latter fra forsamlingen.
”Jamen det virker faktisk,” tilføjede han.
Vi skal være synlige
Spurgt, hvad forebyggende politiarbejde for eksempel kan være, svarede Espensen:
”Det, som vi plejer at sige: vi skal være synlige i gadebilledet. Resultatet af det viser sig i årene fremover.”
Men allerede til efteråret vil man i TV2s Politirapporten kunne se hele tre udsendelser med reportager fra lokalpolitiets arbejde. Fokus her skal ikke være anholdelser og dramatik, men mere det samarbejdende politiarbejde.
”De er her næsten hele tiden,” sagde han om kameraholdet. ”Hvis de er med og overværer en anholdelse, så skal det naturligvis med på TV, men vi vil hellere vise det andet. Den anden dag var de for eksempel med os på Lykkeskolen i projekt ”Din Betjent”, nævnte Jens Espensen.
TV2s Politirapporten kommer på skærmen til efteråret. Hele tre udsendelser handler om lokalpolitiets arbejde i det vestlige Aarhus.
”Der er åbenbart stof nok til det,” kommenterede Jens Espensen med et smil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.