I forgårs brød den kolde krig løs i de danske medier midt i sommervarmen. Årsagen var en artikel i gratisavisen Metro Express der kunne fortælle, at Hjem-IS, som er kendt for at køre rundt i hele landet og sælge is ved folks hovedør, nu ikke længere kører ud i visse områder. Herunder nogle af Danmarks mest kendte udsatte boligområder, Tingbjerg (København), Vollsmose (Odense) og Gellerup (Aarhus).

Årsagerne til at de karakteristiske lyseblå isbiler ikke længere kommer disse steder tæller både tyverier, overfald, røverier og generel chikane. Med andre ord forhindrer de slemme bøller i ”ghettoerne”, som områderne systematisk betegnes, de små børn i at få en velfortjent is i sommervarmen.

Problemet med artiklen og hele den efterfølgende debat, der har spredt sig på de sociale medier og fået blandt andet Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand Peter Skaarup til tasterne på Facebook, er at historien ikke er sand.

Allerede nogle få timer efter, at artiklen ” Hjem-IS plages af overfald, røverier og chikane” blev bragt på Metro Express’ hjemmeside, gik Hjem-IS’ direktør Frank Waller ud og fortalte, at virkeligheden er en helt anden:

”Det er en storm i et glas vand. Vi har 30.000 køreture hvert år, og vi har måske problemer på én eller to af de ture,” udtalte direktør Frank Waller til avisen dagens.dk

Han har været direktør for Hjem-Is siden januar 2014, og i hans tid på posten er der ham bekendt ikke blevet anmeldt nogen episoder til politiet.

"Når der en sjælden gang imellem – én eller to gange om året – sker noget på en rute, er det som regel et forsøg på at stjæle penge," forklarer han:

”Ligemeget, hvilken detailhandel du har, så bliver der nogle gange taget nogle ting. Det er ikke anderledes hos Hjem-Is end for andre virksomheder.”

Han bekræfter dog, at ruten i boligområdet Gellerup i Aarhus blev nedlagt efter et røveri mod en isbil for omkring fire år siden.

Heller ikke politiet i hverken Østjylland, København eller på Fyn kan genkende det dramatiske billede, som Metro Express forsøger at vise. I Aarhus har der siden 2002 kun været fire anmeldelser om kriminalitet mod Hjem-IS. De seneste drejer sig om et tyveri på Hasle Centervej i år og i Risskov sidste år.

Gellerup.nu har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Metro Express’ journalist Morten Eggert, der skrev den oprindelige artikel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.