50 børn i alderen 6 til 10 år har i denne uge været på rundrejse i Asien sammen med 25 frivillige unge hjælpere. Udstyret med hvert sit pas har de besøgt spændende lande som Kina, Bangladesh, Indien og Sydkorea. Og hver dag har de været hjemme til aftensmaden igen.

I virkeligheden har børnene, som alle er elever i årets Sommerskole, ikke været længere væk end Globus1, som ligger i udkanten af Gellerup. Og mens vejret udenfor har budt på både regn og blæst, har der inden døre været en stemning af varme himmelstrøg, hvor alt fra dagens aktiviteter til den fælles frokost hver dag har været i Asiens tegn.

Hver dag har eleverne i ”skolen”, der er organiseret og betalt af Mellemfolkeligt Samvirke, lært om de fremmedartede lande. Både deres sprog, deres musik, deres mad, og ikke mindst hvordan man kan lege. Hvis man nu bor i Bangladesh kan man male skrald og klistre det sammen til sit eget, hjemmelavede legetøj. Og hvis man bor i Kina, må man lære at spise med pinde, hvis man vil have noget at spise.

Vis hvad du har lært
Om eftermiddagen har professionelle instruktører stået for fysiske aktiviteter, som indisk dans og traditionel, koreansk kampsport, tae kwon do. Store spande er blevet forvandlet til trommer, og på rullemåtterne i gymnastiksalen har Cirkus Tværs-instruktører arbejdet med akrobatik og fælles øvelser, hvor samarbejde og tillid til hinanden var det allervigtigste.

Og fredag eftermiddag blev forældre, søskende og venner så inviteret indenfor i Sommerskolen for at se, hvad eleverne havde lært i løbet af ugen. Det blev til en rigtig flot opvisning i både kampsport, dans, akrobatik og trommespil, foruden en fin udstilling af alt det ”skralde-legetøj” og meget andet, som er blevet lavet i ugens løb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.