Længe har begreber som ”helhedsplan”, ”verdensplads” og ”aktivitets- og informationscenter” svævet som uformelige spøgelser blandt byggestøvet og larmen fra de mange gravemaskiner rundt omkring i det centrale Gellerup. Nu bliver det mere konkret. Nu sker der noget.

Stålrammerne skyder i vejret ved siden af Gellerupbadet på den uorganiserede grus- og ukrudtsplads, der så poetisk går under navnet ”Verdenspladsen”, efter at Viben og Mågens børn er fløjet fra reden i de nu demonterede børneinstitutioner og flyttet andre steder hen.

Disse stålrammer bliver indramningen til Instant One – rødt, rundt og rummeligt som et mindre rumskib. Og det nye centrum for information og aktiviteter, der vedrører helhedsplanen. Den nuværende og den kommende. Den fysiske og den boligsociale.
Det hele smelter sammen
Centeret slår sine porte op senere dette efterår. Med café, mødelokaler og personale, som kan fortælle om helhedsplanen og den fortsatte udvikling i Gellerup. Fra anlæggelsen af veje og bygninger til den fortsatte udvikling og understøttelse af frivillige foreninger og aktiviteter i området.
Instant One er starten på noget større: Instant City. Instant City er en ny måde at tænke "ubebyggede arealer" på.
"Instant City" er et udviklingsområde, hvor midlertidige funktioner og bygninger dels skaber interessant liv, dels afprøver levedygtigheden af forskellige ideer. Instant City rummer fire temaer:

  • GROW(Iværksætteri/handel),
  • EXPERIENCE (Kunst/kultur),
  • PLAY (Leg/bevægelse)
  • EXPLORE (Mad/fødevarer).

Derfor søger Brabrand Boligforening nu en leder til hele projekt Instant City, som ud over selve infocenteret, Instant One, får ansvaret for de midlertidige bygninger og funktioner der kommer til at ligge på Verdenspladsen og langs den nye bygade gennem Gellerup og Toveshøj.
Fra jobopslaget lyder det blandt andet:

”I de kommende år udvikler vi en attraktiv, international bydel i det vestlige Aarhus. Det gør vi sammen med bydelens beboere, det øvrige lokalområde og resten af Aarhus. Infrastruktur, bypark, boliger, sports-, kultur- og erhvervsbyggeri er under udførelse og planlægning. Den overordnede ramme for udviklingen er Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj.
Som et led i forandringen indgår en  Instant City søger sin inspirerende, modige og resultatorienterede chef.”
Så hvis du vil være "borgmester" i en midlertidig bydel, så skal du overveje dette jobopslag

Husvært i Instant One

Desuden søger Brabrand Boligforening en daglig leder og koordinator til aktiviteterne i Instant One, med ansvaret for at give stedets brugere og besøgende en god oplevelse og fortælle om, hvad der sker i helhedsplanen lige nu og her.

Denne stilling kan du læse mere om og søge ved at klikke her:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.