Ordene var store, da Gellerups og hele Aarhus’ nye fodboldbane blev indviet torsdag eftermiddag. Men der er også brugt 6,5 mio. kr. på anlægget, og selv om den  ligner en almindelig grøn fodboldbane, så er den en vigtig signalgiver for helhedsplanens succes.
Derfor var der nærmest også kø blandt politikere og topfolkene i sportens verden for at få mikrofonen og bruge store ord. Omkring 300 mennesker var mødt op – nogle i fodboldstøvler, der trippede for at indtage den flotte kunstgræsbane.
Kæmpeløft til sporten
Ja – den er ikke bare flot, den er meget mere. Hør bare:
Borgmester Jacob Bundsgaard: "Det er den fedeste bane i Aarhus. Det er i den grad fodboldklubben ACFCs fortjeneste, at Gellerup og hele Aarhus får denne opgradering af faciliteterne. Stort til lykke til ACFC og os alle."
Brabrand Boligforenings formand, Keld Albrechtsen: "Sporten får et kæmpeløft, og mange vil komme til Gellerup. Banen er et af de første og største tegn på den fremtid, der gør bydelen åben for resten af Aarhus."
Niels Nygaard, formand for Dansk Idrætsforbund DIF: "Jeg håber, at fodboldbanen kan danne model for byudvikling andre steder i landet, for ofte er sporten ikke tænkt ind i byudvikling. Tak til Brabrand Boligforening, som gennem samarbejdet med Aarhus Kommune har vist vejen frem. I er en rollemodel for resten af landet!"
Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice: "Dette er en fantastisk perle, som bliver et centrum i Gellerup. Mange tak til ACFC for deres store indsats og for, at banen ikke kun bliver for Gellerup, men for hele byen. Tak til Brabrand Boligforening for det gode samarbejde – og så skal vi ikke glemme de mange mange frivillige, som har gjort det her muligt."
Bryd muren ned!
Og så var det ellers tidspunktet til at bryde "muren" ned til fodboldbanen. Politikere og beboerdemokrater fik hver en fodbold og forsøgte det bedste, de havde lært, men der skulle tre AGF-spillere og håndkraft til for at få væltet den dannebrogsfarvede mur af flyttekasser. 
Nu var det tid til ungdomsfodbold, mens dramatiske skyer trak hen over banen, og senere måtte kampe afbrydes på grund af uvejr med lyn og torden.
Men stemningen var høj, og alle fodboldvenner gik rundt, som om de lige havde pakket en stor og ønsket gave op. Hvad de jo også havde. Afif Abdallah smilede bredt og havde en festdag. 
Anlægget ikke færdigt endnu
Alligevel må ACFC holde vejret et par måneder endnu, før der kan spilles almindelige seriekampe på den nye bane.
"Vi spiller på den gamle bane indtil november, for det nye anlæg er ikke helt færdig endnu," siger han til gellerup.nu. Således går det nye hegn kun halvvejs rundt om banen, og den skal være færdig, før banen går i daglig drift.
ACFC old boys vandt stort
Men ved indvielsen var der alligevel en underholdende "senior-kamp", nemlig med et politiker-m.m.-hold mod old boys fra ACFC. En  kamp, som klubbens gamle drenge vandt ganske komfortabelt med 6-3.
"Kampen bedste spiller i oldboys kampen var nok Afif Abdallah," fortalte Mahmoud Dirawi, der stadig er frivillig i ACFC. Ifølge ham havde politikerne ikke så meget at byde på….! 
…på banen, skal det nok forstås. De havde  dog budt ind med 6,5 mio. kr. til  Gellerups nye perle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.