Den unge fodbolddommer Akeel Reza dømte de første fodboldkampe på den splinternye kunstgræsbane i Gellerup, som kan bruges året rundt – i modsætning til den nuværende græsbane, som nedlægges om kort tid. Han er positivt overrasket over, at kunstgræsbanen er en realitet.
 
”Ideen med kunstgræsbanen midt i parken er genial. Det noget af det, som mangler i Gellerup.” Han mener, at den nye fodboldbane kan samle endnu flere mennesker til at spille en omgang fodbold i stedet for at begå kriminelle aktiviteter.

Akeel er som mange andre unge vild med fodbold. Han er uddannet som fodbolddommer hos Dansk Fodbold Union (DBU) og har siden 2013 dømt fodbold. Han er glad for udviklingen i Gellerup og håber, at den positive udvikling fortsætter.

Mohammed på 10 og Khalil på 6 er blandt brugerne af den nye kunstgræsbane i Gellerup. Mohammed synes, at banen kan være med til at slå de mange forskellige kulturer sammen i området og drage de unge væk fra kriminalitet.
”Jeg synes at de fedeste ved kunstgræsbanen er, at så mange mennesker kan samles her og spille,” fortæller lillebroren Khalil på 6 år.

Mohammed har spillet fodbold siden han var 4 år, og han mener, at kunstgræsbanen kan skabe flere muligheder for fodbold i nærområdet. Han spiller normalt på Brabrand IF’s fodboldbaner nede i Brabrand, men anlægget i Gellerup kan blive stedet, hvor flere unge samles.

Borgmester på banen
Sidst i åbningsarrangementet blev der for alvor skruet op for stemningen, da ACFC og byens politikere var oppe i en direkte fodboldduel. På banen var borgmester Jacob Bundsgaard til at spotte, samt Jens Joel fra Socialdemokraterne og aktive personer i ACFC som Mohammed Soueidan og Afif Abdallah.

Flotte mål blev scoret, og selvom mange af spillerne ikke til dagligt ånder for grønsværen, var der god energi samt engagement på banen. Publikum fulgte spændt med og jublede ved hvert mål.

ACFC vandt i øvrigt 6-3 over politikerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.