En fodboldkamp blev i søndags flyttet væk fra den nye kunstgræsbane, fordi dommeren vurderede, at de små trappetrin ned til græsset ligger for tæt på sidelinjen.
Derfor kom Jakob Bille, som er DBUs administrativt ansvarlig for bredde-dommerne i DBU i Jylland, på besøg på banen, og også han vurderede, at trappetrinnene kan være farlige – men at det er op til hver enkelt dommer at afgøre det før hver kamp.
Dette har Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune – som har anlagt banen i samarbejde – reageret på. Inden weekenden vil de små trin være fjernet.
Vi lytter til kritik
Boligforeningens direktør Keld Laursen siger til gellerup.nu:
"De små trin opfylder DBUs krav om mindsteafstand til side- og baglinjer, men vi kan samtidig konstatere, at nogle alligevel føler sig utrygge. Det lytter vi til, og da det er ret let at fjerne trinene, har vi sammen med kommunen besluttet at tage dem væk.  Det vigtigste for os er, at banen bliver brugt, og at alle er trygge ved at bruge den."
Risikoen var – ifølge Jakob Bille – at man kan støde på trinene:
”Hvis du har nogle spillere, der kommer med fuld fart på, og som måske ikke når at bremse op fordi banen er våd, så risikerer de at knalde hovedet eller benene ned i trinnene – og det er selvfølgelig farligt.”

Jakob Bille understreger, at dommeren er ansvarlig for spillernes sikkerhed, mens de er på banen, og der er derfor, han eller hun kan vælge at aflyse eller flytte en kamp, hvis banen ikke lever op til dommerens skøn.

ACFC: OK med et højt trin
Fodboldklubben ACFC, der har anlægget som hjemmebane, var heller ikke glade for trinnene. Klubbens formand, Afif Abdallah, siger:
"Mine folk er enige i, at trinnene kan være farlige. Vi har haft ungdomskampe på den nye bane, og der bliver ikke spillet så hårdt. Men vi har ikke haft seniorkampe på banen endnu. Hvis vi kan få de nederste trin fjernet, er det nok det bedste. Så bliver der godt nok et højt trin op til tilskuerpladserne, men det går nok for de fleste."
Ønsket fra både dommere og fodboldklub bliver altså opfyldt, inden ugen er omme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.