Det store engagement i demokratiet betyder, at børn og unge her i området kan vælge fire medlemmer ind i Børn og Unge-byrådet, som så får indflydelse på det voksne byråds beslutninger og politik. Fredag d. 2. oktober blev medlemmerne offentliggjort.
Jomanna Saed, Mohammad Abdalkader og Yones Mourad fra 9.b på Tovshøjskolen er Børn- og Ungebyrådets nye medlemmer. Suppleant i rådet er Hassan Hussein fra 7. klasse på Lykkeskolen.
Grunden til, at klassekammeraterne Jomanna, Mohammed og Yunes stillede op, var at deres dansklærer Margit opfordrede dem til det og mente, at det lige var noget for dem. Derfor stillede de tre op sammen.
Det fortæller de i et interview med gellerup.nu
Jomanna var den der fik flest stemmer fra eleverne på Tovshøjskolen og Lykkeskolen:
”Jeg blev mildest talt overrasket, for jeg havde ikke troet, at jeg ville få flest stemmer,” lød de første ord fra glade Jomanna Saed.
”Jeg tror godt, at jeg kan nå langt med mine meninger og holdninger. For hvis jeg først har sat mig et mål, så skal det også nås, hvis det er muligt. Som dette citat beskriver: "Hvor der er vilje, er der vej". Men hvis det påvirker min skolegang, så må jeg overveje, hvad det er jeg egentlig vil prioritere højst,” siger Jomanna.
Børn og unge skal have chancen
Hun fortæller videre:
”Jeg tog chancen og stillede op, fordi at jeg nogle gange læser nogle ting, hvor jeg er uenig. Derfor vil jeg tale og handle på min egen måde. Børn og unge skal også have chancen for at kunne ændre noget i samfundet, selv om de har en ung alder. For der er nemlig sat aldersgrænser på de fleste ting, f.eks skal man være fyldt 18 år for at kunne stemme til folketingsvalget. Politik er jo det der kan ændre samfundet, for hvis noget først bliver vedtaget og ændret, så er chancen for at kunne ændre det igen blevet mindre. Jeg kæmper på vegne af de unge.”
Jomanna slutter af med at sige: "Det næste jeg glæder mig til, er at prøve de ting, som følger med i en kandidatrolle. Og om det måske bliver til noget i fremtiden.
Læs mere om ungebyrådet på www.ungebyraad.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.