Gellerups Ramallah-spejdere har i denne uge, hvor skolerne holder efterårsferie, besøg af et spejder-orkester fra Ramallah i Palæstina. De palæstinensiske musikere træner hårdt for at oplære de danske børn og unge, og torsdag forener de deres kræfter i en march med sækkepiber og trommer, der går tværs gennem Aarhus centrum.

Optoget starter ved Skt. Knuds Torv torsdag kl. 15.00. Herfra går det ned ad Strøget, over Store Torv, gennem Latinerkvarteret og ad Skolegade til Dokk1. Der sluttes af ca. kl. 16 på den store trappe foran Dokk1, hvor der også bliver palæstinensisk dans ved Jafra Danserne fra Gellerup.

”Vi er simpelthen så glade for besøget af spejderne fra Palæstina. De daglige musikalske workshops med vores spejdere er meget inspirerende, og der bliver øvet meget intenst på både trommer og fløjter, der er starten på at spille sækkepibe,” siger en stjerneglad Walid Mahmoud, leder af Ramallah Spejderne i Gellerup.

Den Gamle By og Folketinget
De besøgende spejdere får også tid til andet en musik, de besøger Aros, Den Gamle By, tager i skøjtehallen, i Bazar Vest og er på sigthseing i Aarhus. Desuden mødes de med foreninger i Gellerup, samt besøger Aarhus Rådhus og sidst på ugen også Folketinget.

Men torsdag eftermiddag går de altså gennem Aarhus midtby med fuld musik.

”Vi vil rigtigt gerne vise aarhusianerne, hvordan sådan et sækkepibe- og trommeorkester fra Palæstina ser ud og lyder. Det er derfor vi har arrangeret dette optog gennem midtbyen. Vi glæder os meget til det,” siger Walid Mahmoud.

Ramallah Spejdernes projekt, med opbygning af et sækkepibe-og trommeorkester foregår i samarbejde med Aarhus Musikskole og støttes af Gellerup Kulturmidler. Besøget af spejderne fra Ramallah er støttet af DEMENA puljen, Mellemfolkeligt Samvirke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.