Årets uddannelsesmesse i Globus1 blev igen en succes. Ikke mindst takket være de mere end 100 unge studerende fra over 50 skoler og studieretninger, der kom og fortalte om deres valg af uddannelse, og viste, hvad man kan lære – hvis man vil.
Alle studerende kommer selv fra Gellerup-området, og de kunne bruge deres egne erfaringer og deres egen historie, som de besøgende så kunne genkende sig selv i. På den måde blev det de studerende selv, der viste vej ud i den store verden af skoler og jobmuligheder.

Mere end 20 frivillige hjælpere var i gang, og omkring 500 unge og voksne kom forbi ifølge Israa Maarouf fra AKF-Ungdom, som var en af arrangørerne bag.

”Jeg vil bruge mine hænder”

En af dem, der besøgte uddannelsesmessen, men som ikke på forhånd vidste, hvad hun gik efter, var Sarah Mahmoud. Hun går til daglig i 10. klasse på Center10 i Frydenlund, og hun havde hørt om messen gennem sin storesøster, der læser medicin. Et krævende og bogligt tungt studie, som ikke umiddelbart er noget, der tiltrækker Sarah:

”Jeg er her for at finde inspiration til en uddannelse, hvor jeg kan bruge mine hænder. Jeg kan se på min søster, hvor meget hun læser, og hvor lang tid hun bruger. Og det tror jeg ikke, jeg kunne holde til. Til gengæld vil jeg gerne lave noget praktisk – måske som frisør. Eller som pædagog, hvor jeg kan arbejde i en SFO med lidt større børn, og sætte nogle ting i gang sammen med dem,” forklarer Sarah. Foreløbig er hendes plan dog at læse videre på HF på Langkær Gymnasium efter sommerferien.

Kommer direkte fra eksamen
Blandt udstillerne var to unge kvinder, Layal Nouf og Fatima Al-Chahidider, der læser til diplomingeniører i bioteknologi. De var lige ”landet” efter at have siddet til en flere timer lang skriftlig eksamen tidligere på dagen:

”Det fede ved vores uddannelse er, at vi lærer en masse om at samarbejde med erhvervslivet allerede på uddannelsen,” forklarer Layal Nouf og fortsætter: ”Vi lærer også en masse tekniske ting, for eksempel hvordan man kan forandre konsistensen af yoghurt, eller hvad der sker, når man varmer forskellige fødevarer op. Men først og fremmest lærer vi noget om, hvordan vi kan løse de problemer og opfylde de behov, som virksomhederne har – og det er rigtig spændende.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.