Museet Den Gamle By og en gruppe kvinder med somalisk baggrund er gået sammen om at fortælle om danske somalieres hverdag i Danmark. I lørdags holdt de indsamlingsfest for at få gode ting til lejligheden.

Festen startede med, at nogle fra arbejdsgruppen satte alt op, pyntede med somaliske kulturgenstande og gjorde alt klar, før gæsterne kom. Lige så stille kom der kvinder med deres børn. Der blev serveret kaffe, kage og saftevand til alle gæsterne. Gæsterne kom med tøj og diverse ting til Mette Andersen, som arbejder i Den Gamle By og står for at samle genstandene ind. Der blev også festet og danset og grinet. Alt i alt var det en sjov dag.
Hvordan ideen blev fødtIdéen kom af, at en af bydelsmødrene spurgte Danielle Sekwati – projektleder i Den Gamle By – om hvorfor der ikke var noget om somaliere i Den Gamle By, Danielle spurgte så sin chef, for hun synes det kunne være en god ide at have somaliere med i Den Gamle By, og chefen syntes og det var en god idé, og derfra byggede de videre på idéen.
Kvinderne fra arbejdsgruppen med somalisk baggrund indretter sammen med Den Gamle By en lejlighed på museet, der viser hvordan de bor og lever i danske byer. De fortæller om deres liv i udstillingen.
Der blev holdt små oplæg af nogle fra panelet. Det var Danielle G. Sekwati som fortalte det på dansk og Ilham Mohamed oversatte det til somalisk. I foråret 2016 åbner udstillingen i Den Gamle Bys moderne bydelskvarter.
Det blev samlet ind:Der blev eksempelvis indsamlet:
– Tøj, tørklæder og sko til både børn og voksne
– Skolebøger/hæfter/løse papirer med skoleopgaver på
– Gardiner
– Briller
– Legetøj
– Bedetæpper
– Somalisk bryllupsgaveparfume
Færre end ventet
Der blev ikke helt indsamlet det, som arrangørerne havde på ønskelisten, men andet og meget mere end de havde forventet. Der kom ikke så mange mennesker, som de havde forventet.
Vi spurgte en af gæsterne, Abshiro Osman, hvad hun syntes om projektet, og hvad hendes oplevelse af dagen var:
"Jeg synes, at det var meget sjovt at være med til, og det virker som et spændene og godt projekt. Dog var det ærgerligt, at der ikke kom så mange mennesker, men alt i alt var det fedt."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.