En af de somaliske foreninger i Gellerup, Allgargaar Charity Society, samarbejder med InterGen på Regionshospitalet Viborg. I disse dage er frivillige fra foreningen samlet for at fylde en container med skole- og hospitalsudstyr. Allgargaar Charity Society har modtaget støtte fra puljen Genbrug til Syd, som er en del af Udenrigsministeriet, for at kunne sende containeren til Somalia.

Her vil indholdet skabe glæde, men også være med til at sikre langsigtet og bæredygtig udvikling.

”Vi ved, at udstyret gør en konkret forskel for mennesker i Somalia,” fortæller formanden for Allgargaar Charity Society, Shire Abdirahman Ahmed. ”Og derfor er vi glade for støtten og for opbakning fra alle de frivillige. Det betyder meget for os.”
Link til InterGen
 
Bedre uddannelse til børn
Sidste år sendte foreningen en container fyldt med skolemøbler til Somalia. De danske skoleborde og –stole betyder, at selv de fattigste børn kan komme i skole. Møblerne betyder nu, at skolepengene er blevet sat ned, og at eleverne får en bedre uddannelse og fremtid.

"Vores samarbejdspartner Burtinle Aid Organisation i Somalia arbejder utrætteligt med at forbedre tilværelsen for befolkningen, især børn og kvinder i Somalia. Det genbrugte udstyr fra Danmark er med til at styrke dem i deres fortsatte arbejde," oplyser Shire Abdirahman Ahmed

Allgargaar Charity Society består af 7 frivillige og holder til i Gellerup, Brabrand og Århus V. Foreningen har indledt et samarbejde med renoveringsværkstedet InterGen Viborg, som er med til at donere udstyr som skole og hospital udstyr efter at vi har fået bevillingen. Det er med til at sikre sundhed og skolegang blandt de fattigste i Somalia.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.