Aysha Amin er en 19-årige pige som har en passion for kunst. Hun er født og opvokset i Gellerup. Hun går Langkær gymnasium, hvor hun er i gang med sit sidste år.
I hendes fritid maler hun og tegner rigtig meget, da hun elsker kunst. Hun har en udstilling på Gellerup museum lige nu, og til Aarhus Festuge lavede hun i 2014 en af de syv officielle plakater i samarbejde med den kendte kunstner Amitis Motevalli fra Los Angeles.

En anden ting hun laver er at styre museumsklub, som er en gruppe af somaliske piger, der gerne vil udfolde sig kunstnerisk. Og så er hun fotograf i Dokumentationslauget. Der dokumenterer hun sammen med en masse andre beboere forandringerne i Gellerup. Et arbejde, som de har udført i flere år.

Dokumentationslauget har for tiden en udstilling i InstantOne med billeder de har taget i årene 2012-2014. Aysha arbejder endda også i Den Gamle By, hvor hun en gang imellem tager billeder.

Startede i Sigrids Stue
I 2012 kom Aysha Amin ind i Sigrids Stue. Her mødte hun den amerikanske kunstner Amitis Motevalli. Sigrids Stue er en kunstnerisk platform, der inviterer internationale kunstnere til at lavet kunst i Gellerup. Det blev begyndelsen på Ayshas karriere. Siden hun var helt lille har hun altid kunne lide at tegne og male, men det var først i 2012 hun fik muligheden for at gøre det mere seriøst end bare en hobby.

Hun blev senere hen ansat i Sigrids Stue, hvor hun skulle hjælpe de forskellige kunstnere med at føle sig tilpas i Gellerup. Den Kunstneriske tankegang til at føre det videre kom af at arbejde sammen med Amitis, men senere, da hun mødte de andre kunstnere, lærte hun en masse nye udtryksformer så som maleri, design, fotografi og endda manga-tegning.

I starten af 2015 fik hun muligheden for at overtage styringen af Museumsklubben, som hun før har hjulpet til workshops og udstillinger, og hun tog chancen med åbne arme.

Et sabbatår med kunst
Efter gymnasiet har hun tænkt sig at holde et sabbatår hvor hun helt klart skal fokusere på kunsten. Og på at kontakte gallerier og øve sig noget mere så hun kan blive bedre. Og selvfølgelig så hun kan blive til noget stort i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.