Kvindehuset Q Hus Gellerup åbner tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13. Kom og hør om ideen med et kvindehus i Gellerup. Der vil være kaffe og kage – og masser af hygge og snak.
Initiativtagerne er bydelsmødrene i Gellerup. Nogle af dem ønsker på sigt at etablere lektiehjælp i Q Hus Gellerup. For de rejser pt. til Kvindehuset i Viby, og det vil være lettere at tage over i Yggdrasil. Kom selv og bidrag med dine egne ideer til aktiviteter i kvindehuset. Q Hus holder fremover åbent tirsdag og torsdag kl. 12-16.30 og fredag kl. 10-12.

Dagens program
Festen starter kl. 13.00 med, at gruppen byder velkommen. Herefter vil bydelsmor, Hanan Youssef, male med henna. Det varer fra ca. kl. 13.15 og til kl. 14.00.

Fra Aarhus Kommune kommer Maria Sloth. Hun er formand for kommunens Mangfoldigheds- og ligestillingsudvalg, og hun holder tale kl. 14.00.
Dagens slutter med en tale fra en erfaren kvinde, Sonja Mikkelsen, som taler kl. 15.00. Sonja er tidligere leder af Urban-sekretariatet og tidligere trafik- og sundhedsminister. Som leder af Urban-sekretariatet var hun med til at starte det nuværende Kvindehus i Aarhus.

Lidt kvindehus-historie fra Aarhus.
Kvindehuset i Viby startede ved at en række kvindeforeninger fra Aarhus Vest i 2003 under Urbanprogrammets ’Bydel i Bevægelse’ fik ideen til et kvindehus. I 2005 dannede tretten kvinder så en styregruppe. De tretten kvinder havde forskellig etnisk baggrund, og spændte aldersmæssigt fra 25 til 60 år.

Styregruppen arbejdede videre med ideen om et kvindehus. Endelig i 2007 kunne man oprette foreningen Kvindehuset i Aarhus. Denne forening driver idag kvindehuset på Myrholmsvej i Viby.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.