12 af de unge instruktører i Fritidspatruljen var hovedpersoner i en karriereaften torsdag aften i Foreningernes Hus, arrangeret af Get2Ed i samarbejde med Fritidspatruljen.
Aftenens program tog udgangspunkt i en tidligere instruktørs fortælling om sin uddannelsesrejse. Abed Danial har siden folkeskolen troet, at han ville være læge. Gymnasietiden ændrede dog hans interesser fra det naturvidenskabelige til det humanistiske fakultet.
Ligesom mange andre studenter var Abed i tvivl om, hvilken karrierevej han ville gå, da han stod med sin studentereksamen i hånden. Han valgte derfor at bruge sit sabbatår fornuftigt ved at arbejde og rejse rundt i verden. Denne erfaring gav ham yderligere afklaring på, hvad han ville med sit liv. I dag studerer Abed international virksomhedskommunikation og Arabisk på Aarhus Universitet, og han har udført studierelevant arbejde i de Forenede Arabiske Emirater.
Giv ikke op for modstand
Aftenen fortsatte med at give de unge mulighed for at stille yderligere spørgsmål, diskutere og reflektere. Det var tydeligt, at Abed havde opnået at blive rollemodel for de unge. Dels fordi han har en baggrund, som er genkendelig for de unge, og dels fordi han på trods af udfordringer kæmpede videre imod sin uddannelsesdrøm.
Stemningen var i top, og de unge formåede at dele deres overvejelser og erfaringer med hinanden. Aftenen fik også de unge til at indse, at man ikke skal give op, når man møder modstand eller udfordringer på ens vej. Samtidig kom de frem til, at det er helt okay at sige fra til en uddannelsesvej, man ikke med sit hjerte ønsker.
Der var enighed om, at karriereaftenen var en succesfuld metode i forhold til at opnå UngeTeamets målsætning, som blandt andet er at styrke unges motivation til at træffe kvalificerede uddannelsesvalg.
Skrevet af Ormiya Osman, socialrådgiverpraktikant i UngeTeamet i Det boligsociale Sekretariat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.