Hvilken dag kunne være mere naturlig end 8. marts til oprettelse af foreningen QHuset? På kvindernes internationale kampdag tirsdag den 8. marts stiftes den forening, som skal stå bag kvindernes fælles mødested i Gellerup.
Alle kvindeforeninger i Gellerup/Toveshøj og omegn, er inviteret til stiftelsen i Beboerhuset Yggdrasil, Dortesvej 35A kl. 17.
Initiativtagerne er beboere fra afd. 4 og 5, Bydelsmødrene i 8220 og kvinder som arbejder i Gellerup/Toveshøj,

Formålet med foreningen er: Tilbyde alle kvinder (og deres børn) af alle nationaliteter og aldre et samlingssted i Gellerup/Toveshøj, fortæller Lone Hedelund, som er en af initiativtagerne.

Hvad skal der ske?
QHuset er allerede i gang to gange om ugen, men der er tanker og planer om meget mere. Initiativtager har allerede søgt om midler fra kommunens §18-midler til:

– igangsættelse af forskellige aktiviteter, dels som forening, dels i samarbejde med andre kvindeforeninger i lokalområdet og andre samarbejdspartnere såvel frivillige som offentlige instanser, Kvindehuset i Viby samt Bydelsmødrene i 8220 og Landsorganisationen Bydelsmor.

Der vil som minimum i åbningstiden være forskellige faste aktiviteter, såsom uddannelse af Bydelsmødre tirsdag formiddag, Åben Kvindecafé med forskellige oplægsholdere fredag formiddag, derudover vil tirsdag og torsdag eftermiddag igangsættes forskellige aktiviteter.
Her tænkes pt. på følgende: lektiehjælp, stolezumba, mad fra alverdens lande, kursusforløb, syning og strikkecaféer, skriveværksted med kvindefortællinger, som evt. kunne spille sammen med kvindeteater i forbindelse med EUTOPIA sommeren 2016, lær at spare på lys, vand og varme, og meget mere.

QHuset vil blive holdt åbent af frivillige, som vil sørge for at åbne og lukke og at tage imod oplægsholdere eller de der står for aktiviteter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.