Onsdag, torsdag og fredag i denne uge er der dømt Aarhus Architecture Festival for første gang, og en del foregår i Gellerup under overskriften: ”En bydel under forvandling”.
”Gellerup gennemgår i disse år en massiv fornyelse, der vender op og ned på ”normal”byudvikling. For blot 45 år siden stod Gellerupparken færdig, men allerede nu forandres den oprindelige byplan radikalt. Er Gellerupparken et arkitektonisk fejlskud, eller er det en bydel, der på sigt kan blive det nye Latinerkvarter?” lyder det blandt andet i introduktionen til den multiarkitektoniske og internationalt anlagte festival.
Grønnevisioner, Hip Hop og burgere
Onsdag 16. marts kl. 16  er emnet ”Fortidens og fremtidens Gellerup”, som er debat og udflugt. Vi tager på Gellerup Museum og diskuterer de visioner, der lå til grund for kvarterets opførsel. Og vi spørger til, hvilke idealer der er styrende i dag. Lotte Pape fra Brabrand Boligforening og Helle Hansen, beboerformand i Gellerupparken, svarer løbende på spørgsmål.
Torsdag 17. marts kan du finde gummistøvlerne frem og gå med på en vandring i ”Gellerups frodige fremtid”, de områder, der er udlagt til den kommende bypark tværs gennem Gellerup og Toveshøj. Parkvandringen foregår i selskab med landskabsarkitekt Ulla Hornsyld fra arkitektfirmaet SLA, som står bag planerne om byparken. Der er start kl. 16 ved Instant One, og arrangementet er gratis.
Fredag 18. marts er der dømt alternativ ”vejfest” i god, gammeldags Gellerup-stil. Fra kl. 15 til 21 om aftenen bliver Instant One og området omkring bygningen omdannet til en festplads for at fejre, at bygaden, Instant City, åbner officielt. Alt fra Hip Hop til lysshow, pizza, burgere, mini-golf, mad, kaffe og meget mere bliver rystet sammen til en festlig blanding. Du kan blandt andet være med til at stille forslag til, hvad Bygaden skal hedde i fremtiden.
”Samlingspunktet for det kommende Gellerup inviterer til fest og dialog om fremtidens kvarter, hvor mad, musik og imødekommenhed er kodeordene,”lyder det fra Aarhus Architecture Festival, der står som arrangør af vejfesten for alle Gellerups beboere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.