I går blev der holdt hastemøde i Foreningen af Islamiske Foreninger, FIF. Det er FIF der står bag ansøgningen til byggetilladelse til en stormoske i Aarhus V. På hastemødet blev det besluttet at holde en ekstraordinær generalforsamling den 18. april.

Borgmester Jacob Bundsgaard ser det som fornuftigt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling i FIF: ”Jeg er åben for at drøfte alle spørgsmål med de gode kræfter, der går ind for at fremme integrationen og retssamfundet,” siger Jacob Bundsgaard til gellerup.nu.

FIF pointerer i pressemeddelelsen, at en stormoske netop kan forhindre, at selvudråbte imamer radikaliserer muslimerne i Aarhus.
I morgen onsdag bliver byggetilladelsen trukket tilbage i Byrådet. Borgmesteren understreger, at han godt forstår ønsket om en fælles stormoske: ”Det er et helt legitimt ønske om værdige rammer til at dyrke sin religion,” mener Jacob Bundsgaard.
Borgmester: gør op med kræfter
Men han understreger, at det er helt afgørende, at FIF og andre får gjort op med de kræfter i de muslimske miljøer, der har afstedkommet, at byggetilladelsen nu bliver stoppet: 
”Vi har stået på mål for ønsket om en stormoske. Men med de afsløringer, der har været i TV2s dokumentarudsendelser, Moskeerne bag sløret, kan vi ikke sige ja til projektet, som det ser ud nu.”
Der bliver altså ikke ændret ved, at byggetilladelsen i morgen med altovervejende sandsynlighed bliver trukket tilbage af byrådet.

Fuldstændig uacceptable

FIF skriver i pressemeddelsen, at: ”Imamernes udtalelser er fuldstændig uacceptable og strider imod FIFs grundlæggende principper og vedtægter.” Desuden opfordres især forældrene og foreningerne i de muslimske miljøer til at træde i karakter mod radikalisering.

Borgmesteren kommer dog med en lille åbning allerede: ”Der er intet til hinder for, at man går sammen og laver et nyt projekt,” slutter Jacob Bundsgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.