Banden Black Army, som har tilholdssted i Odense, er nu også i Aarhus. I Gellerup rekrutterer de helt unge personer til at sælge hash for sig.
Oplysningen kom fra lederen af Lokalpolitiet Aarhus Vest, Jens Espensen, på Samvirkets kvartalsmøde tirsdag aften. Han fortalte, at politiet skred ind forleden i en lejlighed på Gudrunsvej og anholdt to unge under 18 år, som havde salgsposer med hash, og det blev klarlagt, at de solgte for Black Army.
Jens Espensen fortalte, at familierne til de to anholdte har været til bekymringssamtaler hos lokalpolitiet, og at i hvert fald en af dem er blevet flyttet til et sted uden for Gellerup.
Forældre er bekymrede
Oplysningerne om bandeaktivitet i Gellerup bekymrede flere af de fremmødte, og Walid Mahmoud ville eksempelvis gerne vide, hvordan forældre kan holde deres børn og unge væk fra banden.
Jens Espensen: "Det kan I gøre på to måder: Dels ved at give politiet et tip, hvis I ser noget, og dels ved at gøre det smart at opføre sig ordentligt. Børn og unge skal have nogle gode fritidsinteresser, og nogle voksne, der bakker dem op. På den måde bliver børnene og de unge stærkere og kan holde sig væk fra banderelaterede aktiviteter.
Nasir Jama spurgte, hvordan Black Army rekrutterer hash-sælgere, og hvordan man kan kende banden. Jens Espensen svarede:
"De rekrutterer, enten ved at lokke med gode penge for at sælge hash – eller ved at love dem tærsk, hvis de ikke gør det." Espensen oplyste, at kendetegnet er sorte jakker med to krydslagte Kalashnikov-rifler på ryggen. Der står enten Black Army eller Black Soldier – sidstnævnte er aspiranter til Black Army.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.