Tapetet er næsten pillet ned. Nedbrydningsfirmaet P. Olesen, der også rev de første tre blokke ned i Gellerup, er i disse dage i gang med de to tomme blokke ved siden af det gule beboerhus Yggdrasil. Alt inventar skal ud, træpaneler, køkkener, toiletter, skydedøre og gulve.
Efter planen begynder P. Olesen at klippe betonen i stykker omkring 1. juli. De to kæmpestore blokke skal helst være væk den 5. august, oplyser Life Thomasen fra P. Olesen.
Der skal også fjernes asbest. Der er blandt andet asbest i fugemassen, hvor komfurerne har stået.
Når tapet, træ og alt andet er væk skal samtlige rum sandblæses, fordi der er farlig blymaling og PCB-maling på vægge og lofter. De tomme lejligheder forsegles med sluser, når den giftige maling renses af. Der er allerede sat ekstra trærammer i alle lejlighederne, så de kan forsegles med sluser af plasticdug. Malingen skal renses af fordi man ikke må knuse og genbruge beton hvis der er giftig maling i den.
Når de to blokke er revet ned, har P. Olesen fjernet i alt fem hele boligblokke i Gellerup. Bagefter er det Hejredalkollegiets tur. Tre af blokkene i Hejredalskollegiet er allerede tomme for beboere. De sidste 11 skal tømmes for studerende og også rives ned for at give plads til den nye ungdomsby.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.