Ghassan Hassoun, som tidligere stod for Virksomhedsskolen i Gellerup, er overgået til Fremskudt jobvejledning.
Fremskudt jobvejledning er en kendt indsats i andre boligområder i Aarhus Kommune, som skal sørge for jobs samt praktik- og lærepladser i forbindelse med bygge- og renoveringsprojekter. For Ghassan Hassoun er hovedopgaven at tage sig af jobvejledning i Gellerups byggerod.
 
Ændringen skyldes blandt andet, at byggeprocessen i den fysiske helhedsplan i flere omgange er blevet forskubbet. Der er ganske enkelt endnu ikke nok aktivit
et til at rumme de 11 elever, der skal til for at oprette et hold.
 
Men opgaven med at få unge videre i livet er der stadig. I Gellerup er der p.t. 466 unge mellem 18 og 29 år, som ikke er kommet i gang med eller har afsluttet en ungdomsuddannelse. Ud af de 466 unge er 150 i dag kontanthjælpsmodtagere.
 
Målet er at komme i kontakt med 100 unge i løbet af 2016. Det skal ske gennem målrettet opsøgende arbejde, – selvom nogle også selv tager kontakt for at få vejledning.
Tre er kommet i arbejde
Indsatsen er startet medio februar. Siden da er tre personer allerede kommet i arbejde –i henholdsvis et køkken, som smed og som rengøringsassistent. 

Fremskudt jobvejledning i Gellerup er allerede i dialog med flere af de entreprenørvirksomheder, som arbejder med helhedsplanen. Blandt andet Brdr. Møller, som gerne vil placere lokale unge i vejprojekterne. Allerede fra juni måned vil der være flere muligheder hér.  

Også nedbrydningsfirmaet P. Olesen & Sønner samt entreprenørfirmaet A. Enggaard, som vandt udbuddet om kommunens nye administrationsbygning overfor bazaren, har udtrykt interesse. Sidstnævnte er et stort projekt – og hér er Ghassan Hassoun gået sammen med projekt Byg Op om dialogen. Byg op findes allerede flere steder i Aarhus og hører under Det Boligsociale Fællessekretariat.

Ghassan Hassoun og Fremskudt jobvejledning hjælper ikke kun med den konkrete jobsøgning, cv-skrivning og dertilhørende –men også med at afklare den enkeltes ressourcer.

Kontakt Ghassan Hassoun på ghha@bbbo.dk i Det boligsociale
Sekretariat for at høre nærmere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.