Børnene var hovedpersoner, da den nye store børneinstitution Væksthuset på Jettesvej 10 blev indviet tirsdag formiddag. Det er jo deres hus!
Sammen med de ansætte sad de nogenlunde stille og "lyttede", mens der blev holdt taler af områdechef Berit Vinther, rådmand Bünyamin Simsek, byggemand Karsten Gjørts og sundhedsplejeleder Helle Andersen. De fik også råbt "Hurra!" mange gange for deres nye flotte hus.
Børnene sad på trappe og gulv, begge dele beklædt med et hvidt gummiunderlag, som er godt at tumle på. Tumle gjorde også de sjove cirkusfolk fra Cirkus Tværs, som kunne tiltrække alle børnenes opmærksomhed.
Dagen viste også funktionaliteten i det langstrakte og uopvarmede væksthus, som forbinder de børnehusene og Sundhedshuset. Der er flere gode opholdsarealer, hvor børnene kan mødes på tværs af "husene".
Fødslen lykkedes!
De voksne kunne høre, hvordan helhedsplanens første byggeri er blevet realiseret. Det fortalte rådmand Simsek om, og det samme gjorde lederen af Sundhedshus Sydvest, Helle Andersen. Hun sammenlignede processen med en graviditet og fødsel, som lykkes til alles tilfredshed.
Hun glædede sig også over, at Aarhus Kommune for første gang har placeret sundhedsplejen og børneinstitutioner i samme bygning. Dermed bliver det meget oplagt at skabe tættere samarbejde og for eksempel lave fælles aktiviteter med forældre, sagde hun.
Simsek nævnte, at der nu er 110 børn, og senere vil tallet stige til i alt 184 børn, og der vil være i alt 110 medarbejdere i de fire børnehuse og sundhedsplejen. Også han talte om muligheden for at samarbejde på nye måder.
Han ønskede børnene til lykke med de nye goder rammer. Han håbede, at de vil fylde Væksthuset med liv og blive til glade og robuste børn og unge.
De sidste børn på vej
De nuværende 110 børn fylder 2,5 af de fire huse. De sidste halvanden huse fyldes op af yderligere 74 børn, når processen med at sammenlægge tre dagtilbud (Brabrand, Gellerup og Toveshøj) til to dagtilbud er færdig. Det betyder – hvis det vedtages af Aarhus Byråd – at Brabrand Dagtilbud nedlægges og fordeles mellem Gellerup og Toveshøj Dagtilbud.
Efter planen tager byrådet stilling til forslaget sidst i august, og hvis det vedtages, opsiges lokaler mv. med to måneders frist, og dermed kan de sidste børn flytte ind til november, forklarer områdechef Berit Vinther.
Udearealer åbne for alle
Udearealerne er ikke helt på plads, men alligevel så meget, at børnene har fine muligheder for også at lege udendørs.
Berit Vinther forklarer, at når børnene ikke er i Væksthuset, dvs. efter kl. 17 og i weekender, er udearealerne åbne for alle. Det er de ikke endnu, men det er på vej, lover hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.