Gellerup var i festhumør fredag eftermiddag og aften. Den første nye gade – ja,  faktisk en boulevard – blev indviet med stor ståhej og masser af gæster, der kunne spise kage midt på Karen Blixens Boulevard.
Sådan hedder nemlig den nye gade, som ellers hed Bygaden som det foreløbige navn. Gellerup og Aarhus Kommune vil gerne fortsætte traditionen med at lade gaderne i Gellerup opkalde efter piger.
"Nu vil vi gerne give dem navne efter kvinder, der har haft krop og sjæl og som har betydet noget. I har måske allerede hørt, at Sydlig Tværforbindelse får navnet Trille Lucassens Gade – efter Trille, som mange kendte og havde et nært forhold til, men som desværre omkom i en ulykke sidste år. Jeg vil glæde mig til sammen med jer at betræde Trille Lucassens Gade, når den bliver færdig, og den åbning skal vi også nok festligholde," sagde Kristian Wurtz og blev afbrudt af klapsalver til ære for Trille.
Würtz fortsatte: "Så er der vejen, som I står på nu. Den opfylder alle tekniske vejregler for at være en boulevard, og vi vil give den navn efter en kvinde med et stort international udsyn. Gellerup er allerede en fantastisk international bydel, og derfor skal vejen hedde Karen Blixens Boulevard!"
Vi retter op
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) begrundede, hvorfor Gellerup får nye veje gennem bydelen:
"I 70-erne ønskede man at holde bilerne ude af området, de var et forstyrrende element. Men det var en fejltænkning, som vi retter op på nu ved at åbne Gellerup over for resten af Aarhus. Vi skal integrere Gellerup og Toveshøj i Aarhus som en egentlig bydel, og vi har alle forudsætninger for, at det skal lykkes."
Bundsgaard så også det nye vejnettet som anledning til en god fest:
"Feste – det er I gode til i Gellerup. Så til lykke til os alle!"
Beboerformand: Vi skal løfte området
Gellerupparkens afdelingsformand, Youssef Abdul Kader, takkede også beboerne for deres tålmodighed med de mange projekter, der påvirker deres dagligdag.
"Jeg ønsker også til lykke med boulevarden, som bliver vores nye samlingspunkt i Gellerup." Yussef nævnte det kommende beboerhus og genbrugsstationen, som skal ligge op ad boulevarden.
Han understregede, at kommunen og beboerne skal arbejde sammen om at løfte hele området – også socialt.
Derefter klippede borgmesteren snoren på Bygaden, og dermed blev gadefesten givet fri.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.